Anasayfa , Avrupa , Hannover’de 19 Aralık Katliamı Bir Kez Daha Lanetlendi

Hannover’de 19 Aralık Katliamı Bir Kez Daha Lanetlendi

HANNOVER | 21 – 12 – 2010 | Partizan ve Devrimci Demokrasi dergisi tarafından ortaklaşa düzenlenen, “19 Aralık Katliamında yaşamını Yitirenleri Anma” etkinliği, Hannover’de yapıldı. Dernek lokalinde yapılan etkinliğe ilgi çoktu; yaklaşık 60 kişi katıldı.

Moderatörlüğü UPOTUDAK tarafından yapılan etkinliğe Partizan Dergisi ve Devrimci Demokrasi Dergisi adıan birer kişi katıldı. Ayrıca, faşist Türk devletinin 19 Aralık 2000 yılında devrimci ve komünist tutsaklara karşı başlattığı katliamda o sırada cezaevlerinde olan iki tanıkta konuşmacı olarak katıldılar.

Etkinlik önce 19 aralık katliamında yaşamlarını yitirenlerin şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşuyla başladı. Peşinden ise katliamla ilgili DETUDAK tarafından hazırlanan video gösterimi sunuldu.

Partizan Dergisi temsilcisi, 19 Aralık katliamının nedenlerini sırladı. Faşist Türk devletinin bu vahşetini, emperyalist sistemden ayrı ele alınamayacağına vurgu yapan konuşmacı, AB emperyalistlerinde bu katliamı desteklediklerini söyledi.

Devrimci Demokrasi dergisi Temsilcisi’de, ilk konuşmacının egemen sınıffların neden böyle bir katliama giriştiklerine ilişkin analatımlara katılldığını belirtikten sonra, devrimcilerinde Ölüm Orucu sırasında yanlış taktikler uyguladıklarını ve sekterizme düştüklerini dile getirdi. “Üç Anahtar Üç Kapı” meselesine sol sekter yaklaşımla, daha ağır kayıplara neden olduğunu vurguladı.

Ölüm Orucu ve Süresiz Açlık Grevi her iki tanıkta, o günkü olaylara kısaca değindikten sonra, o sırada cezaevinde bulunan devrimci ve komünistlerin onurlu direnişlerine vurgu yaptılar.

MLPD`de toplantiya katilarak, bir bildiri sundu ve katliami kinayarak, yoldasca dayanismalarini bildirdiler.

Katılımcıların konuşmaları bittikten sonra soru bölümüne geçildi ve temsilciler dinleyicilerin yoğun ilgi dolu sorularıyla karşılaştılar.

Etkinliğin kültür bölümünde ise bir müzik grubunun Türkçe ve Kürtçe ezgileriyle dinleyicilere 19 Aralığın unutulmaması ve unutulmayacağı bir kere daha yaşatıldı.