Anasayfa , Avrupa , “İade Kararı Durdurulsun Turgut Kaya`ya Özgürlük”

“İade Kararı Durdurulsun Turgut Kaya`ya Özgürlük”

ATİNA|20.06.2018|Yunanistan`lı kurumların oluşturduğu “Turgut Kaya’ya özgürlük komitesi” Adalet bakanlığı önünde bir eylem gerçekleştirdi.

Turgut Kaya`ya Özgürlük sloganları ile Adalet Bakanlığının önüne gerçekleşen yürüyüşün ardından komite üyesi üç kişilik bir heyet adalet bakanıyla görüşmek istedi.

İade kararı çıktığından bu yana toplanan imzalar, Yunanistan ve dünyanın çeşitli yerlerinden onlarca devrimci, demokratik, ilerici kurum, sendika vb örgütlerin Turgut Kaya’yla dayanışmak için yaptığı açıklama metinleri Bakanlığa dosya yapılarak iletildi.

Bakanlığın kapısında bekleyen komite üyeleri kurumlar ve kişiler Turgut Kaya`nın iade kararının durdurulması ve derhal serbest bırakılmasını isteyen açıklamalar okudu ve sloganlar attı. 

Yapılan açıklamalarda Adalet bakanının konuyla ilgili Turgut Kaya`nın avukatları da dahil kimseye randevu vermemesi protesto edildi. Heyetin görüşme talebinin reddedilmesi üzerine Komite üyeleri ve Türkiye`li örgütlerin oluşturduğu “Turgut Kaya’ya Özgürlük Platformu” üyeleri sloganlarla eylemini bitirdi.