Anasayfa , Avrupa , Dünya Mülteciler Günü Kutlu Olsun

Dünya Mülteciler Günü Kutlu Olsun

İNNSBRUCK | 22 – 06 – 2011 | 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü Innsbruck’ta hazırlanan bir miting ve festivalle kutlandı. Yaklaşık 20 yılı aşkındır var olan Dünya Mülteciler günü Grüne’den FluchtPunkt’a Platform Bleiberecht’ten (Platform Kalma Hakkı) ATİGF’e kadar geniş bir katılımla herkesi tekrardan kucakladı.

19 Haziran Pazar günü saat 14:00’de WelthePark’ta toplanan kitle “Wir Sind Nicht Fremd – Biz Yabancı Değiliz, Gleiche Rechten für Alle – herkes için eşit haklar, Kein Mencsh ist Illegal – Kimse yasadışı değildir” yazılı pankartlar açarak yürüyüşe geçti. Kitle özellikle “No border no nation stop deportation (sınır yok, ulus yok, sınırdışıları durdurun)”, “”Hoch die Internationale Solidaritat” (Uluslararası Dayanışmayı Yükselt) ve “Solidaritat heist Wiederstand, Kampf dem Faschismus im jeden Land” (Dayanışmak direnmek demektir, her ülkede faşizmle savaş) solaganları ile yürüdü.

Yürüyüş Sillpark alışveriş merkezinin yanındaki Napoldi Park’ta bitti. Burada öncesinden hazırlanan standlara geçen örgütler sonrasından festivali başlattı. Festival tertip komitesi adına Grüne’lerden yapılan açıklamada özellikle devreye konan ırkçı ve ayrımcı yasalara dikkat çekilirken Avusturya’da Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek olan Yabancılar Yasasının şu anda bile aktif olarak uygulandığına değinildi. Tertip komitesi adına herkesten Avusturya’da gelişen ırkçılığa karşı daha hassas olması istenirken katılan herkese de teşekkür edildi.

Yürüyüş sırasında 450’yi aşan kitle festivalin başlaması ile daha da kalabalıklaştı. Grup Mais Uma ritim şovlarıyla, LatinOriente söylediği İspanyolca ve Kürtçe şarkılarla, Burning Mind da Almanca Rock şarkılarla festivale katıldı. Ayrıca ınnsbruck’ta faaliyet veren çeşitli göçmen dernekleri altında faaliyet yürüten dans ve foklör ekipleri de gisteriler sahneledi. Festival saat 20:00 sularında son buldu.