Anasayfa , APP , Hamburg’ta Ermeni Soykırımı’na Karşı Anma Mitingi Gerçekleşti

Hamburg’ta Ermeni Soykırımı’na Karşı Anma Mitingi Gerçekleşti

Hamburg | 25.04.2021 | Rathaus’un önünde yer alan 1. Emperyalist Paylaşım Savaşı’nda ölenlerin anısına dikilen anıtın yanında 24 Nisan tarihinde saat 13:00’da biraraya gelen devrimci demokratik ilerici kitle, yaklaşık olarak 200 kişilik bir katılımla Ermeni Soykırımı’na karşı düzenlenen bir anma mitinginde yer aldı.

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu’nun Almanya Federasyonu olan ATİF’in Hamburg örgütlülüğünün de bileşeni olduğu Hamburg Demokratik Güçbirliği tarafından örgütlenen mitingte kurumlar adına çeşitli konuşmalar yapıldı. Konuşmaların haricinde canlı müzik sunuldu. Miting alanına katliama ve soykırıma tanıklık eden fotoğraflar ve ölenlerin anısına karanfiller yerleştirildi.

DGB-Hamburg tarafından gerçekleştirilen konuşmada, ”Bu baskı, soykırım ve katliam düzeni halklara sadece daha fazla yoksulluk ve büyük bir toplumsal çöküş getirmiştir. İnkâr edilen geçmiş, barış dolu bir geleceğin önündeki en büyük engeldir. İnkâr sürdükçe, soykırım ve katliamlar sürmektedir. Bu katliam ve soykırım döngüsünden kurtulmak için başta Ermeni ve Asuri-Süryani-Keldani Soykırımı olmak üzere TC Devleti’nin üzerine inşa edildiği tüm insanlık suçları ile yüzleşilmelidir.” denildi. Yapılan konuşmanın sonunda adaleti sağlama mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini bildiren DGB, tüm soykırım kurbanlarını saygıyla andı.