Home , Avrupa , Hamburg’ta Anti-Faşistler Ülkücülerin Etkinliğini Protesto Etti

Hamburg’ta Anti-Faşistler Ülkücülerin Etkinliğini Protesto Etti

HAMBURG |04.03.2018| Hamburg’ta faşist ADÜTDF (Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu) etkinlik düzenledi. Veddel  semtinde bulunan Class Hotel’de düzenlenen etkinlik Anti-Faşist kesimlerce protesto edildi. Partizan taraftarlarının da aralarında olduğu yurtsever göçmenlerle beraber Anti-Faşist kesimler bugün saat 14 ‘te Veddel semtinde tren istasyonunda bir araya geldi.

Anti-faşist sloganlarla yürüyüşe başlandı. Otel önüne kadar coşkulu sloganlarla ve faşizmi teşhir eden Almanca konuşmalar gerçekleştirildi. Polis bariyerlerle belli bir noktada kitleyi durdurdu. Faşistlerin bazılarının anti-faşist kesimleri fotoğraf cekmeye çalıştı. MHP bayrakları sallayarak provakasyon yaratmaya çalışan faşist güruha karşı YPG bayrağı açıldı.

Eylem belli bir süre otel önünde çalan marşlar sloganlar ve yapılan teşhir konuşmaları ile sürdü. Daha sonra halay çekildi ve toplu bir şekilde tren istasyonuna doğru geri yüründü. Yürüyüş esnasında ufak çaplı arbede yaşandı. Yolda polisin çembere aldığı 10’a yakın faşist kesime doğru yüründü. Provakasyonlara karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı. Kitle Faşist güruhu sloganlarla protesto etti.

Anti-Faşist Eylemde 5 Göz Altı

Şüphelenilen bir gazeteci de kısa süreli gerginlik yarattı. Hamburg’ta bazı yürüyüşlerde Gazeteci kimliği ile çekim yaparak Türk istihbaratına fotoğraf sunan kesimlerin olduğu biliniyor. Bir başka yürüyüşte TRT adına çekim yapan bir muh(a)bir yine yurtsever ve devrimci güçlerce engellenmişti.

Eylem Veddel semti tren istasyonunda sloganlarla bitirildi. Tren istasyonuna girilirken polis saldırısı oldu. 3 kişi kısa süreli gözaltına alındı. İşlemlerin ardından serbest kalındı. 2 kişide İstasyon yakınında bulunan katlı otopark’ta göz altına alındı.