Anasayfa , Avrupa , Hrant Dink'in adı Fransa'da bir kavşağa verildi

Hrant Dink'in adı Fransa'da bir kavşağa verildi

MARSİLYA | 27 – 06 – 2010 | İstanbul’da uğradığı planlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos gazetesi yazarı Hrant Dink’in adı Güney Fransa’nın Marsilya kentine yakın Bouc-Bel-Air komününde bir kavşağa verildi. Bouc-Bel-Air Belediyesi’nin Hrant Dink’in adını verdiği kavşağı açılışına Belediye Başkanı Jean-Claude Perrin, Bölge Meclisi temsilcisi, Fransa Ermeni Kilisesi ve Ermeni Konsolosluğu temsilcilerinin yanı sıra çok dayıda Kürt ve Ermeni de katıldı. Törende Hrant Dink’in eşi Rachel Dink de hazır bulundu.

“Hran Dink Kavşağı” panosu konulduktan sonra, Bouc Bel Air resepsiyon salonuna geçildi. Burada katılımcılara hitap eden Belediye Başkanı Perrin, Hrant Dink’in katledilmesini hazmedemediklerini belirterek, Dink’in Ermeni diasporasına ters düşme pahasına çözüme ve barışa yönelik çaba gösteren bir gazeteci ve barışsever olduğunu söyledi.

Belediye başkanından sonra söz alan Rachel Dink konuşmasını Ermenice yaptı. Eşinin gerçek bir demokrat ve insan hakları savunucusu olduğunu belirten Rachel Dink, Hrant’in Ermeni ve Kürtlerin yanısıra bütün ezilen kesimlerin hakları için mücadele ettiğini vurguladı. Rachel Dink “Kürt aydınları Hrant’a ‘hocam’ diye hitap ederlerdi” dedi. Dink “Türkiye’de demokrasi ve insan haklarına inanan insanlar olduğu sürece, Hrant Dink yaşayacaktır” diyerek sözlerini tamamladı. (ANF)