Home , Avrupa , Hamburg’ta 3 kızıl karanfil anıldı

Hamburg’ta 3 kızıl karanfil anıldı

20161105 181610Hamburg: Yozgat / Karabağlı Köyü’nün 3 Ölümsüz neferi, 3 Kızıl Karanfili Hamburg’ta anıldı.19 Mayıs ‘91 Tokat / Almus’ta Aydın Yıldırım(Orhan ), 1 Kasım ‘99 Hızıralan Tokat ‘ta Barış Arslan ( Hakan ) ve 29 Haziran ‘2011 ‘de Dersim Cemişgezek ‘ te Yurdal Yıldırım ( Muharrem ) Ölümsüzler kervanına uğurladığımız Yoldaşlarımız birkez daha dostları köylüleri ve yoldaşları tarafından anıldı.

Beş senedir olduğu gibi anma komitesi tarafından gelenekselleştirilen anmada devrim ve komünizm uğruna özgürlük ve eşitlik için ölümsüzleşenlerimiz 1 dakikalık saygı duruşu ile etkinlik başladı. Anma komitesi adına yapılan konuşmada günümüzde yaşanan gelişmelerle ölümsüzleşen yoldaşları anmanın önemine vurgu yapıldı.

Slayt gösterisi ise geçmişte ölümsüzleşen yoldaşların mücadele içerisindeki gençlik dönemleri gösterildi. Yerel sanatçılar marşlar ve türkülerle geceye katkı sundu. Şiir dinletisi ile devam eden etkinliğe Hamburg Partizan Okurları adına okunan mesajla devam edildi. Okunan mesajda Faşist T.c devletinin yürüttüğü topyekun savaş katliam ve saldırılara değinildi. Suriye/ Rojava bölgesine yönelik işgal girişimi 15 Temmuz süreci içerisinde artan baskı ve işçi, emekçi, ezilen halklarımıza karşı yürütülen politikalara, devrimcilere yönelik imha ve tutuklama furyasına, HDP Eş Başkanlarının tutuklanmasına değinildi. Şehit düşen yoldaşlarımızdan aldığımız mirasın daha ileriye taşınacağı devrimci mücadelenin Tarihsel haklılığı ile Aydın, Barış ve Yurdal şahsından ölümsüzleşenler anıldı.

 

“Halkın haklı ve meşru olan davası için”

Müzik dinletisi ile devam eden etkinlikte, Hamburg MKP taraftarlarının mesajı da kitle ile paylaşıldı. Yapılan açıklamada dayatılan savaş, katliam ve baskı politikalarına karşı direnişin zorunluluğuna vurgu yapıldı ve yaşanan sürece vurgu yapılarak birliktelikle mücadele alanlarında karşı koyulması gerektiği dile getirildi. Verilen aranın ardından anma müzik dinletisi ve akabinde şehit ailesinin açıklaması ile devam etti. Ölümsüzleşen Muharrem yoldaşın yakınının konuşmasının sonun da kaleme aldığı şiirle anmaya katkı sundu ve anmanın önemine vurgu yaparak ödenen bedellerin halkın haklı ve meşru olan davası için olduğunu vurguladı.

Şehit yakınının konuşması ardından etkinlik sonlandırıldı.