Anasayfa , Haberler , Almanya’nın “hukuk” ikiyüzlülüğü!

Almanya’nın “hukuk” ikiyüzlülüğü!

Türkiye |28.02.2017| Berat Albayrak’ın e-postalarının RedHack tarafından hacklenmesini haberleştirdiği için gazeteci Deniz Yücel 13 gün boyunca İstanbul’da gözaltında tutulmuş ve ardından tutuklanmıştı. Bunun üzerine Almanya, bir açıklama yaparak Türkiye’yi “hukuk”a davet etti (!)

Almanya merkezli Die Welt gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel’in tutuklanmasını Almanya Başbakanı Merkel “hukuksuzluk” olarak değerlendirdi. TC’ye “Hukuk” çağrısı yapan Almanya, iki yıl önce Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu’na operasyon düzenlemiş, üyelerini gözaltına almış ve tutuklamıştı. ATİK üyelerinin tutukluluğu ise devam ediyor.

Yücel’in tutuklanması haberinin “acı ve hayal kırıklığına yol açtığını” söyleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yücel’in kendi isteğiyle gönüllü olarak ifade vermeye gittiğini anımsatarak “Karar son derece sert ve orantısız” dedi.

ATİK operasyonunu TC ile ortak yürüten Almanya’nın “hukuk” salvolarının arasında “basın özgürlüğü” vurgusu da var. Merkel, açıklamasında Almanya hükümetinin Türkiye’ye “basın özgürlüğü” konusunda hassas davranmaları konusunda defalarca uyarıda bulunduğunu hatırlattı.

Kaynak : Özgür Gelecek