Home , Haberler , 19 Aralık katliamı protesto edildi

19 Aralık katliamı protesto edildi

IMG_9598İSTANBUL-20-12-2014- 19 Aralık katliamı, yıldönümünde protestolarla karşılandı.

İHD, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Emek ve Özgürlük Cephesi, Partizan, Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu, Demokratik Haklar Federasyonu ve TUAD, devletin gerçekleştirdiği katliamı kınamak için Tünel’den Galatasaray Lisesi’ne bir yürüyüş düzenledi.

19 Aralık katliamının 14’üncü yıl dönümü nedeniyle Tünel’den Galatasaray Lisesi önüne yürüyüş düzenleyen kitle, „Hayata dönüş katliamı devam ediyor“ yazılı pankartın arkasında yürürken, sık sık “Yaşasın 19 Aralık direnişimiz”, “Devrimci irade teslim alınamaz”, “Katil devlet hesap verecek”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” sloganlarını attı.

Ayrıca yürüyüşte katliam sırasında yaşamını yitiren 28 tutsağın fotoğraflarının olduğu dövizler taşındı. Katliamda yaşamını yitirenlerin isimleri okunarak “Yaşıyor” diye karşılandı. Yürüyüşün, Galatasaray Meydanı’nda sonlandırılmasının ardından yapılan basın açıklamasını İHD İstanbul Şube üyelerinden Neriman Çelik yaptı.
Katliamın bir yıl boyunca hazırlığının yapıldığını söyleyen Çelik, operasyonun amacı olan F Tipi cezaevlerine zorla götürülen onlarca devrimci tutsağın, burada sürdürdüğü ölüm oruçları ve süresiz açlık grevlerinde yaşamını yitirdiğini, yüzlercesinin de sakat kaldığını ifade etti. Çelik, devletin, düşmana karşı savaşa hazırlanır gibi saldırı 19 Aralık katliamını planladığını ve her türlü silah, bomba ve halen ne olduğu tespit edilemeyen kimyasallarla katliamı gerçekleştirdiğini söyledi. Çelik, tüm bunlara rağmen devletin; tutsakların iradesini teslim almayı başaramadığını vurguladı.

Hasta tutsakların isimlerinin yazılı olduğu pankartın da açıldığı eylem, saygı duruşunun ardından sonlandırıldı.
Açıklamanın ardından katliamda yaşamını yitiren tutsakları için saygı duruşunda bulunuldu.