Anasayfa , Haberler , Polis kurşunuyla felç olan Erdem'in ailesi İHD'ye başvurdu

Polis kurşunuyla felç olan Erdem'in ailesi İHD'ye başvurdu

TÜRKİYE | 05 – 09 – 2010 | BDP Sur İlçe Örgütü tarafından Hasırlı Mahallesi’nde düzenlenen boykot etkinliğinin ardından sivil polislerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanarak belden aşağı felç olan ve yoğun bakımda tutulan işitme engelli Cembeli Erdem (50)’in hayati tehlikesi sürüyor. Erdem’in ailesi İHD Diyarbakır Şubesi’ne başvurarak sorumluların bulunması için hukuki yardım talebinde bulundu.
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi yoğun bakım servisinde 5 gündür tedavi gören Erdem, belden aşağı felç geçirirken, doktorlar yaşaması durumunda dahi bir daha yürüyemeyeceğini belirtti. Faillerin bulunması için İHD Diyarbakır Şubesi’ne başvuran abi Erdem, olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Erdem’in polis kurşunu ile vurulması yönündeki iddiayı, sırtından çıkan kurşun ve görgü tanıklarının ifadelerinin iddiayı güçlendirdiğini belirten İHD avukatlarından Keziban Yılmaz, “Son zamanlarda yaşanan toplumsal gösterilerde ya da eylemlerde artık sıklıkla polis tarafından silah kullanıldığına tanık olmaya başladık. Bunun sebebi ise bir önceki kullanan şüpheli polis ile ilgili olarak gerekli idari ve cezai soruşturmanın ya hiç başlatılmaması ya da başlatılan soruşturmanın sağlıklı olarak yürütülmemesidir. Kısacası polisin artık rahatlıkla silah kullanmasının tekrar önünü açan yaşanan vakaların faillerine uygulanan cezasızlık sistemidir. Birçok olayda da bunu açıkça gördük” dedi.

Olay ile ilgili olarak ilk günden itibaren savcılığın soruşturma başlatması ve dosyayı takip etmesinin mevcut yasalara göre hukuksal zorunluluk olduğunu belirten Yılmaz, olaya ilişkin yarın savcılık ile görüşeceklerini söyledi. Yılmaz, “Soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve Cembeli Erdem’in sırtından çıkan kurşunun kime ait olduğunun ortaya çıkarılması ile failin cezalandırılması konusunda da Cembeli Erdem ve ailesine gerekli hukuksal desteği sonuna kadar sunup olayın takipçisi olacağız” dedi. (Umut Yayımcılık)