Anasayfa , Avrupa , Hamburg’da Hülya Arslan anıldı

Hamburg’da Hülya Arslan anıldı

hamburgHAMBURG |07-05-2014 | Her Çarşamba günü olduğu gibi Almanya’nın Hamburg kentindeki Kürdistanlılar Altona semtinde bir miting düzenleyerek 9 Ocak tarihinde Paris’te katledilen Kürt kadın öncüleri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için adalet istediler. Çok sayıda kişinin katıldığı mitingde 3 Mayıs 2014 tarihinde Hamburg’da kendi oğlu tarafından öldürülen kadın aktivisti Hülya Arslan da anıldı.

Rojbin Kadın Meclisi adına yapılan açıklamada, Arslan’ın uzun yıllar boyunca sosyalist ve feminist kimliği gereği Hamburg’da mücadele ettiği belirtildi. Birçok kadın projesinde yer alan Arslan, Hamburg Kadın Ağı isimli ortak kadın platformunun ve Şehrazad Kültürlerarası Kadın ve Sanat Derneğinin kurucu üyesiydi.

Paris Katliamı’nın aydınlatılması için düzenlenen Çarşamba eylemlerinde aktif olarak katılan Arslan’ın ailesinin avukatı Hüseyin Mülayım, Arslan’ın katledilmesi olayıyla ilgili bilgi verdi.

Hülya Arslan’ın kadın arkadaşları adına bir konuşma yapan Leman Stehn ise, Arslan ailesinin devlet tarafından yeterince yardım alamadığını belirterek, Hülya Arslan’ın ise hep sıcaklığı, samimiyeti, mücadeleciliği ve herkesi kucaklayan, birleştiren yönleriyle anılacağını söyledi. SKB,           Yeni Kadın ve ADKH adına yapılan konuşmalardan sonra söz alan acılı Cemal Arslan, öldürülen eşi için, “Hülya benim için hayatımın kadını, önderim, yoldaşım, yaşam kaynağım idi. Hülüşümü eylem, mücadele içerisinde tanıdım ve mücadele içerisinde biz bugünlere kadar bir arada yaşadık” dedi.

1962 yılında Çorum’da dünyaya gelen iki çocuk annesi pedagog Hülya Arslan geçen Cumartesi günü şizofren hastası olan 29 yaşındaki oğlu tarafından kendi evinde öldürülmüştü. Katil zanlısı oğlu bir sonraki gün Berlin’de tutuklanarak psikatri hastanesine konuldu. Arslan’ın cenaze töreni ise, Cuma günü saat 10.30’ta Hamburg-Ohlsdorf mezarlığındaki Fritz-Schumacher-Halle’de gerçekleştirilecek. (ANF)