Home , Avrupa , Hamburg YDG tarafından 3.Gençlik Festivali gerçekleştirildi.

Hamburg YDG tarafından 3.Gençlik Festivali gerçekleştirildi.

Hamburg|30.04.2017|Faaliyetlerini Hamburg’ta sürdüren Hamburg YDG bu yıl 3.Gençlik Festival’ini gerçekleştirdi.Çalışmalarına uzun bir zaman önce başlanılmış olan festival son bir hafta kala ‘‘Temanın G20 olması’’ gerekçesi ile rezerve edilen salon iptal edildi. Buna karşın genç Ydg’liler yılmayarak Festivali Atif Hamburg derneğinde gerçekleştirdi. Hannover Ydg’lilerin de katılımıyla bu yıl 3.’sü düzenlenen festivalin temasında G20 işlendi. Bilndiği üzere bu yıl G20 zirvesi Temmuz ayında Hamburg’ta toplanacak. Bu bağlamda Hamburg’ta G 20 karşıtı eylemler başlatılmış durumda.
Festival saat 18’de daha iyi bir dünya yaratma mücadelesinde yitirilenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.Ydg Hamburg tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminde, G20 zirvesinin toplanma nedenleri ve G20 ‘ye karşı YDG’nin politikası anlatıldı.İlgi ile takip edilen gösterim sonrası Alman Rap grubu bir müzik dinletisi yaptı.Atif Hamburg yönetim kurulu mesajı katılımcılara paylaşıldı.Almanya YDG (ÜGK) temsilcisi yoldaşta yaptığı konuşmada emperyalist devletlerin politikaları ile buna karşı YDG’nin politik cizgisini ve G20 karşıtı eylemlerin, sokakların,meydanların halk gençliği ile dolmasının önemine vurgu yaptı.Didem Kılınç ve Gökhan arkadaşların seslendirdiği Kürtçe ,Türkçe ezgilerle devam edildi.Beğeni ile dinlenen eserlerden sonra 20 Mayıs’ta Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya anma gecesine ilişkin bir yoldaş bilgilendirme yaparak,tüm katılımcıları geceye katılmaya davet etti.Halaylarla beraber ara verilen festivalde genç bir yoldaşın derneğimizin bir odasında açtığı resim sergisi katılımcılarca ziyaret edildi. Yeni Kadın ise tüm gece yemek standında gençlere dayanışma ve destek sağladı.
Verilen aranın ardından Almanca Rap yapan Holga Burner muzik dinletisi verdi.Son olarak sahne alan Baran Can Aydın seslendirdiği Türkçe ,Kürtçe ezgilerle dinleyicilerin beğenisini topladı.Son bölümde halaylar ve marşlarla coşku katılan Festival G20 ‘ye karşı 7,8 Temmuz’da gerçekleştirilecek zirveyi protesto etmek için alanlarda olmanın önemi vurgulanarak sonlandırıldı. Başarılı bir şekilde sonlandırılan festivalde gençler kollektif ve örgütlü bir çalışma ile tüm baskı ve yıldırma politikalarına karşı bir kez daha tüm güçleriyle karşı konulacağını gösterdiler.