Anasayfa , Haberler , UPOTUDAK’dan “Georges Abdallah’a Özgürlük” Kampanyası

UPOTUDAK’dan “Georges Abdallah’a Özgürlük” Kampanyası

 

 

Georges Abdallah’a Özgürlük!

Uluslararası emperyalist güçlerin devrimci, ilericilere yönelik düşmanca tutumu tarihler boyudur sürmektedir. Fransa’da 37 yıl önce tutuklanan Lübnanlı devrimci Georges Abdallah’ın tutsaklığı halen devam etmektedir. Fransa yasalarına göre Abdallah’ın tutukluluğunun 14. yılında serbest bırakılması gerekirken, Fransa devleti kendi ceza hukukunu çiğneyip, halen hapishanede tutarak adeta düşman hukuku uygulamaktadır.

Kimdir Georges Abdallah!

2 Nisan 1951’de Lübnan’ın Kuzeyindeki El-Kubaiyat’da doğan Georges İbrahim Abdallah, 1970’lerde FHKC (Filistin Halk Kurtuluş Cephesi) saflarında bir komünist olarak olarak sosyalist mücadeleye katıldı ve İsrail’e karşı savaştı. 1979’da anti emperyalist, Marksist bir grup olan “Lübnan Silahlı Devrimci Güçler”in (Lebanese Armed Revolutionary Factions – LARF) kuruluşunda yer aldı. 1982’de Lübnan’ın, siyonist İsrail tarafından işgal edilmesinin ardından, işgale karşı silahlı direnişte üzerine düşeni yerine getirmekte tereddüt göstermedi. Aynı yıl İsrail; Fransa ve ABD’nin de destekleriyle, Lübnan’da Filistin direnişini bitirmek için katliamcı saldırılarını başlattı. Bu saldırılar, Avrupa’daki Lübnanlı gruplar ve ilerici devrimciler tarafından da tepkilerle karşılandı. Avrupa’da kamuoyu oluşturmak için, emperyalist savaşları, emperyalistleri, onların destekçilerini teşhir eden protesto eylemleri başlattılar. Bu süreçte Abdallah’da Fransa’da idi. LARF’ın, Paris’teki Mossad sorumlusunu ve ABD’nin askeri ateşesini infaz etmesiyle, Lübnanlı devrimciler, İsrail ve ABD’nin gizli istihbarat örgütlerinin hedefi haline geldiler. 24 Ekim 1984’te Georges Abdallah Lyon’da göz altına alınıp tutuklandı. 1987’de LARF’ın kurucusu olmakla ve Fransa’da, ABD’li ve İsrailli askeri görevlilere karşı düzenlenen silahlı saldırılarda yer almakla suçlandı ve hukuksuz bir yargılama sonucu ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Fransız yasalarına göre; Abdallah’ın hapishanedeki 14. yılından (1999) itibaren cezası bitmiş olduğundan serbest bırakılması gerekirken, tahliyesi ve Lübnan’a iadesi, ABD – Fransız emperyalizminin işbirliği ile engellenerek adeta savaş rehinesi muamelesi uygulanmaktadır. Mahkemeler; 9 kez yaptığı tahliye talebini reddederken, Lübnan devletinin taleplerini de aynı şekilde geri çevirdiler…

Georges Abdallah, tüm yargı sürecinde, Türkiyeli tutsaklar dahil, tüm dünyadaki devrimci tutsaklarla daima dayanışma içinde, direnişlerin yanında oldu. Devrimci kimliğini ve mücadelesini her koşulda savundu. Georges Ibrahim Abdallah bugün; Avrupa’nın en uzun süreli devrimci tutsağıdır.

Devrimci Tutsakları Sahiplenelim!

Georges Abdallah’a yönelik bu uygulama, emperyalist güçlerin tarihler boyudur devrimci, ilericilere yönelik düşmanca tutumlarının sonucudur. Avrupa ülkelerinde devrimcilere, komünistlere, ulusal özgürlük hareketi aktivistlerine yönelik tutuklama terörü; muhaliflere yönelik sindirme, susturma ve bastırma politikası olarak yıllardır devam etmektedir. Emperyalistlerin bu ortak tutumlarına karşı, demokrat ilerici güçlerin de ortak mücadeleyi büyütmeleri, günümüzün en önemli görevi olmalıdır. Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik mücadelesinin farklı ülkelerdeki sürdürücüleri olarak, dünyanın her yerindeki politik tutsakların mücadelesini sahiplenip onların özgürlüğü için mücadele etmeliyiz.

UPOTUDAK olarak; her yıl olduğu gibi Georges Abdallah’ın tutuklanmasının yıldönümü vesilesiyle, bu yıl da kaldığı Lannemezan (Yüksek Pireneler) hapishanesinin önünde 23 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek eylem için tüm demokrasi güçlerini katılım sağlamaya, destek vermeye çağırıyoruz. Ayrıca 22 Ekim 2021 tarihinde; Avusturya, İsviçre, Hollanda, İngiltere ve Almanya’da Fransa konsoloslukları önünde Georges Abdallah’ın özgürlüğü için düzenleyeceğimiz mitinglere de tüm yerli ve göçmen ilerici güçleri katılmaya, destek vermeye çağırıyoruz.

Georges Abdallah’a Özgürlük!

Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük!

Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!