Home , Avrupa , KADINA YÖNELİK ÇOK ÇEŞİTLİ OLAN ŞİDDETE KARŞI,MÜCADELEMİZ DE ÇOK YÖNLÜDÜR!

KADINA YÖNELİK ÇOK ÇEŞİTLİ OLAN ŞİDDETE KARŞI,MÜCADELEMİZ DE ÇOK YÖNLÜDÜR!

villVILLINGEN-SCHWENINGEN |27-11-2013 | Bu yıl, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde  alanımızda gerçekleştirilecek etkinlik için, hazırlıklarımızı  Eylül ayında başlattığımız eylembirliği toplantılarımızla çok yönlü sürdürdük.  Alevi  Kültür Derneği, Frauen Helfen Frauen, Courage ve Yeni Kadın’dan oluşan eylem birliği toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda  25 Kasım Günü’nde eylemimizi gerçekleştirdik.

Villingen çarşı merkezinde pankart ve dövizlerimizi alanda yerleştirdikten sonra, Dünyanın farklı ülkelerinden, çeşitli nedenlerle en yakınları olan erkekler tarafından katledilmiş kadınların resimlerini, miting alanındaki yılbaşı ağacına astık. Her sene yaptığımız gibi, katledilen kadınları  temsilen ayakkabı ve çantaları ağacın etrafına yerleştirdik ve Yeni Kadın olarak bildirimizi dağıttık. Görsel hazırlıklarımız kitlenin oldukça ilgisini çekiyordu. Onlar görselleri incelerken bizler de onlarla sohbet etmek için fırsat yakalıyorduk.

Ayrıca sistem ile bağı içinde kadına yönelik devlet şiddetini açığa çıkartmak için, devletlerin kolluk güçleri tarafından katledilmiş olan Rosa Luxemburg, Meral Yakar, Barbara Anna Kistler, Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, Fidan Doğan’ın yanı sıra  hapishanelerdeki politik kadın tutsaklara yönelik özel bir baskı ve sindirme yöntemi olan taciz ve tecavüzlerden örnek vermek için  Elif Kaya’yı anlatan yazılar okuduk.  Etkinlikte  Rus Kadın Korosu, söyledikleri Rusça halk türküleriyle dikkat çekti.  Son olarak kadına uygulanan şiddete karşı çıkmanın farklı bir yolu olarak ortaya çıkan „Break the chain“  dansı ile iki saatlik etkinliğimizi sona erdirdik.

villingen