Home , Avrupa , Halk Savaşçıları Hannover ve Duisburg'ta Anıldı

Halk Savaşçıları Hannover ve Duisburg'ta Anıldı

HANNOVER | 12 – 07 – 2011 | Haziran ayının sonlarında Türk devleti tarafından katledilen MKP-HKO, HPG ve TKP/ML TİKKO gerillaları Hannover’de ortak yapılan etkinlikle anıldı.

Yaklaşık 80 kişinin katıldığı anma etkinliği kısa bir sunumdan sonra devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Kısa bir müzik dinletisinden sonra katledilen gerillalar ve geçen Şubat ayında göçük altında kalarak hayatlarını kaybeden 5 TKP/ML TİKKO gerillası için hazırlanan sinevizyonlar izlendi.

Sinevizyonun bitiminde HPG , MKP ve TKP/ML adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda Türk devletinin faşist politikalarına ne Türkiye’de ne de Türkiye Kürdistan’ında boyun eğilmeyeceğinin altı çizilerek, halkların kardeşliğinin önemi bir kez daha vurgulandı.

Müzik eşliğinde okunan şiirlerden sonra herkesin birlikte söylediği devrim marşlarıyla etkinliğe son verildi. Etkinlikte dikkat çeken bir başka husus ise 3 ayrı örgütün ortaklaşa düzenlediği bir anma olmasına rağmen gercekleşen uyumdu.

Duisburg

Halk savaşçıları aynı zamanda NRW Partizan tarafından Almanya’nın Duisburg şehrinde anıldı. Açılış konuşmasının ardından, katılım saglayan 60 kişilik kitle, şehit düşen halk savaşçıları şahsında, tüm Devrim ve Komünizm şehitleri için, saygı duruşuna geçti.

Partizan açıklamasının okunmasından sonra, Partizan temsilcisi günün anlamına ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.  Anmaya MKP Duisburg taraftarları tarafından da bir mesaj sunuldu. Okunan  mesajın ardından yapılan müzik dinlentisinde, müzik grubunun, Parti ve Devrim şehitleri için sundugu şiirde hüzünlenen kitle, ardından gelen Partizan ezgileri ve marşlarıyla çoşarak eşlik etti. Müzik dinlentisinin bitmesiyle, anma sonlandırıldı.