Home , Haberler , Gülsuyunda Yoksulluğa Karşı ve TEKEL işçileri için Yürüyüş

Gülsuyunda Yoksulluğa Karşı ve TEKEL işçileri için Yürüyüş

İSTANBUL | 15 – 02 -2010 | Son süreçte yapılan zamları protesto etmek ve Tekel işçisinin direnişini desteklemek için Gülsuyunda mahalle halkı yürüyüş gerçekleştirdi. PARTİZAN tarafından desteklenen mitingin ön çalışmalarında, esnaf ve kahvehane ziyaretleri

Elimizi elektronik posta yoluyla ulaşan açıklamada yürüyüşe 500 kişinin katıldığı belirtiliyor. Açıklamanın tümü ise söyle:

14 şubat Pazar günü saat 14:00’da gülsuyu-gülensu da son süreçte yapılan zamları protesto etmek ve Tekel işçisinin direnişini desteklemek için mahalle halkının katıldığı bir yürüyüş düzenlendi. Partizan olarak aktif bir şekilde örgütlenmesine katıldığımız eylem öncesinde mahallenin bütününde ev ev dolaşılarak bildiri dağıtımı yanı sıra esnaf ziyaretleri, kahvehanelerde ve semt pazarında ajitasyon çalışmaları eşliğinde bildiri dağıtımı yapılarak eyleme çağrılar yapıldı. Bütün bu çalışmaların sonucunda, mahalle halkının yoğun katılımının olduğu eyleme esnaflarda kepenklerini kapatarak destek  verdi.

Yaklaşık 500 kişi katıldığı eylemde ‘Zamlara, Yoksulluğa ve İşsizliğe karşı Onurlu ve İnsanca yaşam İstiyoruz’, ‘Tekel İşçilerinin Direnişini Selamlıyoruz’ ve kentsel dönüşüm saldırısına karşı, ‘Yok sayılmaya, Rantçılığa, Kentin Dışına Sürülmeye Hayır’ yazılı Gülsuyu-Gülensu Halkı imzalı pankartlar açıldı. Partizan ve İşçi-köylü okurları imzalı dövizlerinde açıldığı eylem, Heykel Meydanında kitlenin bir araya gelmesiyle, Fatma Hanıma kadar devam eden yürüyüşle başladı. Yürüyüş boyunca; ‘Zam-Zulüm-İşkence İşte Faşizm’ , ‘Tekel İşçisi Yalnız Değildir’ sloganları sıklıkla atıldı. Fatma Hanıma gelen kitle adına Gülsuyu-Gülensu Güzelleştirme Derneğinden Ali Şengül basın açıklamasını okudu. Zamları, yıkımları ve Tekel işçilerinin direnişini konu alan açıklamadan sonra mahallede oturan Tekel işçisi ve tekel ‘den emekli olan işçilerin söz alarak konuşmalar yaptığı eylem atılan sloganlarla sona erdi.  Uzun bir aradan sonra mahallede , böyle kitlesel  ve coşkulu bir eylem yapılması önemli bir yerde durmaktadır.