Home , Avrupa , Ludwigshafen’da anma: “Onlar birer meşaleydi kavgamızda yaşayan“

Ludwigshafen’da anma: “Onlar birer meşaleydi kavgamızda yaşayan“

LUDWİGSHAFEN |21.08.2017| Rojava TKP/ML TİKKO Komutanı Nubar Ozanyan ve MKP/HKO Gerillaları Uğur Yalçın ve Fırat Kasun dün 20 Ağustos pazar günü Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde anıldı. Anma etkinliğinin örgütlenmesinde PARTİZAN, HALKIN GÜNLÜĞÜ, ATILIM ve NAV-DEM yer aldı.

“Onlar birer meşaleydi kavgamızda yaşayan“

TKP/ ML TİKKO Rojava komutanı Nubar Ozanyan ve MKP/HKO Gerillaları Uğur Yalçın ve Fırat Kasun dün 20 Ağustos’ta, PARTİZAN, HALKIN GÜNLÜĞÜ, ATILIM ve NAV-DEM bileşenlerince Almanya’nın Ludwigshafen kentinde Kürt Toplum Merkezinde anıldı.
Öncelikle Nubar Ozanyan, Uğur Yalçın, Fırat Kasun şahsında yitirilen tüm devrim ve komünizm şehitleri uğruna bir dakikalık saygı duruşuna duruldu.
Anma programı örgütleyici ve dost kurumların mesajlarının okunmasının ardından kültürel boyutu ile devam etti. Anmaya Grup Umuda Haykırış, Grup Simurg ve Hasan Sağlam klam ve marşlarıyla renk kattılar.
Hasan Sağlam ayrıca Dersimde devlet tarafından çıkarılan orman yangınlarıyla kasti olarak doğadaki yaşamın yok edilmek istendiğini vurguladı.
„Rojava’da savaşan tüm savaşçıların tanıdığı, sevdiği ve örnek aldığı büyük bir komutandı Nubar Ozanyan“
TKP/ML Örgütlenme Komitesi’nin „Onun mücadele azmi ve kararlılığı daima yolumuzu aydınlatacak“ başlığı altında yayınlamış olduğu açıklamanın, „Okumaya, araştırmaya ve çeviri yapmaya büyük bir isteği olan Nubar yoldaşın en büyük özlemlerinden biri de, kazandığı askeri tecrübe ve birikimini kitaplaştırma arzusuydu. O tam bir görev insanıydı. Görev verilip de yerine getirmediği hiçbir görev olmamıştır.,, kısmı Nubar Ozanyan’ın ne denli bir dava insanı olduğunu, örgütlü mücadele içerisinde öğrenip, öğrendiklerini yoldaşlarıyla ve dostlarıyla paylaşma noktasında ne kadar titiz olduğunu gösteriyor. Bir o kadarda mücadelesinde mütevazi ve kararlılığını belirtmektedir.
Peter Weispfenning Almanya Marksist Leninist Partisi Basın Sözcüsü açıklamasında “ Onların ölümü dünya devrimcilerini  biraraya getiren bir sorumlulukdur!“ derken bu üzüntünün güce çevrilmesi gerektiğini vurguladı.
Birleşik Özgürlük Güçleri açıklamasında „Martager yoldaş TKP/ML TİKKO ’nun yükseklere çekilmiş en iddialı, en kararlı aynı zamanda en mütevazi savaş ve direniş bayrağıdır!“ dedi. Ardından söz alan Demokratik Kürt Toplum Merkezi Temsilcisi Kürtçe bir konuşma gerçekleştirildi. Anmada aynı zamanda MKP Siyasi Bürosu’nun açıklaması okundu. Anma Programı süresince „Yaşasın Devrimci Dayanışma! Biji Berxwadana Rojava!“ sloganları atıldı.
Rojava’nın yiğit Komutanı, DAİŞ’in kabusu!
Nubar Ozanyan (Orhan) yoldaş TKP/ML üyesi ve TİKKO ROJAVA Komutanıydı. 40 yılık mücadele hayatına,
 ilk olarak lise yıllarında ismini aldığı Orhan Armenak Bakırciyan tanıştıktan sonra mücadeleye omuz vererek Ermenistan, Filistin, Irak Kürdistanı, Suriye ve birçok alanda faaliyet yürütüyor.
14 Ağustos 2017 tarihinde DAİŞ barbarlarına karşı vurduğu güçlü darbeler sonucu girdiği çatışmada ölümsüzleşti.