Anasayfa , Avrupa , Grup Şiar: Kaypakkaya‘yı anmak onurdur!

Grup Şiar: Kaypakkaya‘yı anmak onurdur!

AVRUPA | 03 – 02 – 2011 | Grup Şiar, yaptığı bir açıklamayla Pınar Sağ üzerindeki baskıları protesto etti. İbrahim Kaypakkaya’dan bahsedilmesine dahi tahammül gösteremeyenlere ise Şiar ‘Kaypakkaya’yı anmak onurdur’ cevabını verdi.

ATİK bünyesinde çalışmalarına başlayan, Avrupa’da devrimci demokrat kamuoyunun önemli bir alternatif sesi haline gelen Grup Şiar açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

Sevgili sanatçılarımız Pınar Sağ ve Mehmet Özcan hakkındaki tutuklama kararını protesto ediyoruz.

Bizler, yurtdışında ATİK bünyesinde çalışmalarını sürdüren Grup ŞIAR olarak bu kararı protesto ederken, bu kararın arkasında Ibrahim Kaypakkaya`ya karşı duyulan korku ve ideallerindeki gerçekliğin vermiş olduğu düşüncenin onu anmak pahasına dahi ve sanatçı duyarlılığında olsa bile entrika ,ceza gibi yaptırımlara dönüştüğünü bilmekteyiz. Düzenin koruyucuları korkularını bu tür yöntemlerle, baskı, zor, sindirme politikalarıyla örtbas etmektedir. Ama çabaları boşunadır. Bizler bu konuda sessiz kalamayız. Bu vesileyle sevgili Pinar Sağ, Mehmet Özcan, Ferhat Tunç,… nezninde sanatçılarımız üzerindeki arttan bu baskıları bir kez daha protesto ediyoruz.