Home , Avrupa , Grup Haykırış Dersim Festivalinde

Grup Haykırış Dersim Festivalinde

ALMANYA | 28 – 07 – 2010 | Sanatsal çalışmalarını ATİK bünyesinde sürdüren ve devrmci-demokrat kamuoyunun yakından tanıdığı Grup Haykırış, 10. Munzur Kültür ve Doğa festivali kapsamında yapılan etkinliklere katılıyor. Ovacık ve 31 Temmuz’da Hozat merkezinde yapılacak programlarda yer alacak olan grup Dersim merkezde ki etkinlikte de yer alacak.

Grup tarafından AHM’ye yapılan açıklamada, “Yıllarca Dersim halkına yönelik baskıları ve saldırıları yakından takip ettik. Dersim halkının isyanını marşlarımızla, ezgilerimizle dile getirmeye çalıştık. Şimdi uzaklarda değil Dersimi Dersimde yaşamak ve Dersim halkıyla buluşmak bizim açımızdan heycan verici bir durum.   Bu buluşmaya vesile olan 10. Munzur Kültür ve Doğa festivali sanatsal çalışmalarımız açımızdan önemli bir deneyim olacaktır” sözlerine yer verildi.

Onuncu sanat yılına ilişkinde bilgi veren grup temsilcisi, „Grup çalışmalarına on yıl önce başladık. Oldukça amatör olarak başladığımız çalışmalara, her yıl biraz daha kendimizi geliştirerek ve yenileyerek bugün önemli tecrübeler kazandığımızı söyleyebiliriz. Avrupa’nın birçok yerinde konser verme ve binlerce kitleye hitap etme olanağımız oldu. Bu olanakları yaratan bütün dernek ve kitle örgütlerine sizin aracılığınızla bir kez daha teşekkür ediyoruz.  Onuncu sanat yılımız vesilesiyle Avrupa’nın birkaç şehrinde konserler vermeyi planlıyoruz. Ayrıca hedeflerimiz arasında bir albüm çalışması yer alıyor. Kısa vadeli projelerimizi tamamladıktan sonra, albüm çalışmamıza başlayacağız. Buradan tüm dinleyicilerimize duyurulur” dedi.