Anasayfa , Avrupa , GÖRÜNTÜLÜ | Stuttgart’ta İşgal Edilen Evlerin Boşaltılmasını Protesto

GÖRÜNTÜLÜ | Stuttgart’ta İşgal Edilen Evlerin Boşaltılmasını Protesto

STUTTGART |28.05.2018| Stuttgart’ta işgal edilen evler bugün polisler tarafından zorla boşaltıldı.

İşgal edilen evlerin bugün polis tarafından boşaltılmasını protesto amaçlı yüzlerce duyarlı insan bugün Stuttgart’ın Marienplatz semtinde sokaklara indi. Yıllardır Stuttgart’ta Belediyeye ait 3000’e yakın evin boş olmasına rağmen insanların halen ev bulması gibi bir sorunla karşı karşıya halk. Geçtiğimiz haftalarda Stuttgart Heslach semtinde yeni doğmuş çocuklu bir aile bir evi işgal etmişti. O aile küçük çocukları ile bugün polis tarafından sokağa atıldı.

Saat 19:30 itibari ile o evin önünde yüzlerce duyarlı insan bir araya gelerek Stuttgart’ta yaşanan bu soruna ”Toplumsal sorunlar, örgütlenerek çözülür” sloganı ile karşılık verdi. Yaklaşık bir saat süren yürüyüşte ara sokaklarda sürekli ara mitingler gerçekleştirilerek amaç ve hedefler anlatıldı.

Yandaş Medya’da Polis Bilgileri Delil Gösterilerek Kriminalize Etme Çabası

Stuttgart Gazetesi (Stuttgarter Nachrichten) gibi sistem yanlısı gazeteler günlerdir evi işgal edenlerin sol görüşlü olduklarını ve polisin verdiği bilgiler sonucu ”tehlikeli” kişiler olduklarını yazmaya başladı. Yandaş medyada her ne kadar evde oturan aile’yi kriminalize etme çabası içine girse de bugün ara sokaklarda gerçekleşen yürüyüşte semt’te yaşayanlardan büyük beğeni ve dayanışma örneği alındı.

Evden Çıkarılan Aile İle Dayanışma ve Yürüyüşe Büyük İlgi

Her hafta pazartesi günü düzenlenen S21’i protesto yürüyüşü rotasını evden zorla çıkarılanlara döndü. Pazartesi yürüyüşlerini şehir merkezinde gerçekleştiren çevreciler bugün rotayı evden atılan aile ile dayanışma amaçlı Wilhelm Raabe Straßeye çevirdi. Yürüyüş güzergahı boyunca evlerinin camlarında ve kapı önlerinde yürüyüşü izleyenlerden yaşama alanlarının yaratılması için mücadelenin meşruluğu üzerine yürüyüş alkışlar ile selamlanırken yoğun ilgi geldi.

Stuttgart’ta işgal edilen evler bugün polisler tarafından zorla boşaltıldı. Bunu protesto amaçlı yüzlerce çevreci, demokrat ve antifaşist boşaltılan ev önünde eylemde. Her hafta pazartesi günü düzenlenen S21’i protesto yürüyüşü rotasını evsiz bırakılan antifaşistlere döndü.

Posted by YDG Stuttgart on Monday, 28 May 2018