Anasayfa , Haberler , Tarsus’ta YDG’ye yönelik tutuklamalar protesto edildi

Tarsus’ta YDG’ye yönelik tutuklamalar protesto edildi

11657499_10204391745730502_483527061_nTarsus: Şırnex-Cizre’de 28 Haziran günü asılsız bir ihbar üzerine gözaltına alınan, çantalarında ki fotoğraf makinesi ve ses kayıt cihazı delil olarak gösterilerek “silahlı terör örgütü üyeliği” iddiasıyla tutuklanan 4 YDG’li için Mersin’in Tarsus ilçesinde bir eylem gerçekleştirildi. Tarsus Halk Eğitim Merkezi önünde toplanan kitle “Baskılar, Gözaltılar Tutuklamalar Bizi Yıldıramaz” yazılı ozalitin arkasında Yarenlik Alanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca  “YDG susmadısusmayacak” , “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” , “Gözaltılar, tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından burada yapılan açıklamada “Kobane direnişinde aktif  tavır alan YDG, faşizmin hedefi haline gelmiştir. Çeşitli milliyetlerden Türkiye halk gençliğinin anti-faşist, anti-emperyalist ve anti-feodal mücadelesini büyüten YDG, dün olduğu gibi bugünde duruşundan taviz vermeyecektir… Devrimcilere yönelik tutuklama teröründe fotoğraf makinası ve ses kayıt cihazı gibi “güçlü” deliller (!) toplayan TC faşizmini teşhir ediyoruz.

Elif Kaya, Fatih Hatayoğlu, Turan Can Yıldız  ve Yetkin Kılıç’ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.” denilen, açıklamanın ardından eylem sona erdi.