Home , Haberler , Demirtaş: Saldırı Trabzon-Samsun hattının kirli ilişkisi

Demirtaş: Saldırı Trabzon-Samsun hattının kirli ilişkisi

ANKARA | 12 – 04 – 2010 | BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, kapatılan DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk’e yapılan saldırıya sert tepki göstererek, saldırının ‚Trabzon-Samsun hattının kirli ilişkisinin‘ bir sonucu olduğunu söyledi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun olayın hemen ardından „Bireysel bir olay“ dediğini belirten Demirtaş, „Bir dakikada nasıl anladınız?“ diye sordu.

„Bu yenilir, yuturulur bir olay değildir“ diyen Demirtaş şöyle konuştu: „Samsun Valisi ve Emniyeti hakkında soruşturma açılmalıdır. İhmali olan emniyet güçleri açığa alınmalıdır. Saldırının arkasında kim varsa ortaya çıkartılmalıdır.“

Samsun Valisi ve Emniyet Müdürlüğü hakkında soruşturma açılması gerektiğini belirten Demirtaş’ın açıklamasında şunları söyledi:

* Samsun’a gitmeden önce Sırrı Sakık İçişleri Bakanlığı Müsteşarını arayarak güvenlik talebinde bulunmuştur.

* Bu kadar uyarımıza rağmen böyle bir saldırının gerçekleşmiş olması çok manidardır.

* Sayın bakan Samsun Valisi ile görüştüğünü ve Vali’nin kendisine saldırının bireysel olduğunu söylemiştir.

* Demek ki Sayın vali soruşturmayı 30 saniyede sürdürmüş 60 saniyede sonuca varmış.

* Samsun Valisi, Emniyeti hakkında soruşturma açılmalıdır. Bu saldırıyı organize edenler kimler varsa ortaya çıkarılmalıdır.

* Trabzon-Samsun hattının en son sonuçlarını Hrant Dink katliamında gördük. Nasıl bir hat, nasıl bir kirli ilişki var ortaya çıkarılsın istiyoruz.

* Bunun bir çocuk oyuncağı olmadığı anlaşılmalıdır.

* Daha birinci dakikada bu bireysel saldırıdır diyerek işi geçiştiriyorlar derlerse kusura bakmasınlar.

* Van’daki yumurtalı saldırıda ciddi bir olaydır. Bu ciddiye alınmazsa tavrımızın CHP gibi olmayacağını Sayın Başbakan’ın bilmesi gerekir.

* Eğer bu saldırıyı Vali organize etmemişse gereğini yapmalıdır.

* Bu saldırıyla ne hedeflendi. Bu provokasyon üzerinden ne yapılmak istendi.

* Orada görev yapan polislerin açığa alınmak suretiyle inceleme başlatılmalıdır. Diyarbakır adliyesi’nde belediye başkanlarının ifadeleri alınırken kordon oluşturan güvenlik kuvvetleri Samsun’da neden önlem almadılar.(ANF)