Anasayfa , Haberler , Gezi, Suruç, Cumartesi ve Roboskîli Aileler Amed’de buluştu

Gezi, Suruç, Cumartesi ve Roboskîli Aileler Amed’de buluştu

aciklamaAmed: Sûr, Nusaybin ve Cizre’de süren ablukaya karşıGezi ve Suruç şehitlerinin aileleri, Cumartesi Anneleri ve Roboskîli aileler bugün Amed’de buluştu. Aileleri DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek karşıladı.

Sûr, Nusaybin ve Cizre’de süren ablukaya karşıGezi ve Suruç şehitlerinin aileleri, Cumartesi Anneleri ve Roboskîli aileler biraraya gelerek bugün Amed’de buluştu. Gezi İsyanı şehitlerinden Berkin ElvanEthem SarısülükMedeni Yıldırım’ın aileleri ile Suruç şehitlerinin aileleri, Cumartesi Anneleri ve Roboskîli ailelerin yanı sıra katledilen Kürt aydını Musa Anter‘in oğlu Dicle Anter ve sanatçı Pınar Aydınlar’ın da olduğu grubu Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Kamuran Yüksek karşıladı.

 

“Devlet Kürde yaptığı ileBatı’ya da mesaj veriyor

Burada yapılan ortak basın açıklamasında aileler burada bir arada olmanın değerli olduğundan bahsederek “acının rengi olmadığını ama şimdilerde acılı olmaktan ziyade öfkeli olduklarını” söylediler ve mücadeleyi ortaklaştırmanın öneminden söz ettiler.

DBP Eşgenel Başkanı Yüksek ise bu saldırılarla sadece Kürt halkına değil Batı’ya da bir mesaj verildiğini söyleyerek devletin “Eğer özgürlük isterseniz, eğer demokrasi isterseniz, Kürde yaptığımızı size de yaparız” dediğini belirtti.

Aileler yapılan açıklamanın ardından büyük yürüyüşe katılmak üzere Nusaybin’e doğru yola koyuldular.