Anasayfa , Haberler , Bir Kişi Daha Eksilmeye Tahammülümüz Yok| Zürih

Bir Kişi Daha Eksilmeye Tahammülümüz Yok| Zürih

ZÜRİH|26.11.2021| Yeni Kadın, SKB, ADKH, İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S), SYKP’li Kadınlar, Mor Dayanışma ve Ni una Menos Grubu’nun örgütleyici olduğu eylem, 19:30’da başladı. Kadın mücadelesinde simgeselleşmiş Ni Uno Menos Meydanı’nda yapılan konuşmalarda toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin, tacizin, tecavüzün, hak ihlallerinin her haline karşı mücadele ve erkek-devlet şiddetine karşı öz savunma vurgusu yapıldı.

Eylem esnasında söz alan Yeni Kadın ” Erkek-Devlet şiddetine karşı Kadın mücadelesinin engellenemez yükselişi, Patriarkal sistemin yıkılacağının teminatıdır” diyerek “Bizi biz yapan ortaklıklarımız ile kadın dayanışmasını her alanda büyütmeliyiz, bir kişi daha eksilmeye tahammülmüz yok!” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe geçen kadınlar, sık sık coşku ve dayanışma duygularının hakim olduğu enternasyonal sloganlar attı. Jin Jiyan Azadi sloganının yankılandığı sokaklar, havai fişekler ve meşaleler ile aydınlatıldı. Eylem direniş  halayları ile sonlardırıldı.