Anasayfa , Haberler , Gülsuyu’nda Ocak Ayı anması

Gülsuyu’nda Ocak Ayı anması

Haber Merkezi|29.01.2021|Devrim ve Komünizm Şehitleri Haftası kapsamında yapılan çalışmalarda Gülsuyu’nda şehit aileleri ziyaret edildi. Aile ziyaretlerinin ardından Gülsuyu Mezarlığında bir anma gerçekleştirildi.

Devrim ve Komünizm Şehitleri Haftası kapsamında yapılan çalışmalarda Gülsuyu’nda şehit aileleri ziyaret edildi. Aile ziyaretlerinin ardından Gülsuyu Mezarlığı’nda Proletarya Partisi ve devrim şehitlerinin mezarları ziyaret edilerek bir anma gerçekleştirildi.

Bugün, devrim mücadelesinde şehit düşen Proletarya Partisi militanlarının aileleri Gülsuyu’nda ziyaret edildi. Ziyaretler pandemi nedeniyle kısa tutularak aileler için hazırlanan çalışmalar verildi.

Aile ziyaretlerinin ardından Gülsuyu Mezarlığı’na geçilerek bir anma gerçekleştirildi. Anma 20 Eylül 2017’de kaybettiğimiz Güzel Şahin’in mezarı başında yapıldı.

Anma bir dakikalık saygı duruşu ve saygı duruşu sırasında okunan şiir ile başladı.

Daha sonra Partizan ve YDG adına konuşmalar gerçekleştirildi.

‘Bağlılık, inanç ve kararlılık’

Partizan adına yapılan konuşmada devrim mücadelesinde ölümsüzleşenlerin bugün ne anlam ifade ettiği üzerinde durularak son yıllarda ölümsüzleşenler üzerine vurgular yapıldı. Yapılan konuşmada:

“Nubar Ozanyan Yoldaş, Lorenzo Yoldaş, Serdar Yoldaş, her biri aslında çeşitli farklılıkları barındırıyor. Bugün Nubar Yoldaş’ın sahip olduğu kimlik, sahip olduğu mücadele deneyimi bize kararlılığı gösteriyor. Güzel Ana’da bunun farklı bir yansımasını görüyoruz. Aynı bağlılık farklı bir alanda farklı bir mücadeleyle şekillendiğini görüyoruz. Lorenzo Yoldaş, kimliksel anlamdaki duruşu aynı zamanda Rojava’da yürüttüğü mücadele, farklılaşan ama Rojava topraklarında Nubar’la oradaki mücadele ile bütünleşen bir mücadele azmini gösteriyor.

Yine Serdar Can Yoldaşa baktığımız zaman, Ermeni kimliğine sahip olması ve aynı zamanda bu mücadeleyi kararlılık, bağlılık ve inancın ne derece güçlü olduğunu görebiliyoruz.” denildi.

 

‘Daha büyük bir bilinç, daha büyük bir sorumluluk’

YDG adına yapılan konuşmada ise devrim şehitlerinin genç devrimcilere bıraktığı sorumluluklar üzerine duruldu. YDG adına yapılan konuşmada:

“Şehitlerimizin yaşama etkisi bugün gerçekten çok derin. Yoldaşların öne çıkan özellikleri mücadelenin bugünü ve geleceği açısından ciddi öğretici bir karaktere sahip. Bizler aslında onlardan öğrenme, onların hayatlarını kendimize rehber alma iddiasına sahibiz. Genç devrimciler olarak bugün ciddi anlamda ülkedeki devrimci mücadelenin ağır koşullar altında geçtiğini görüyoruz. Bu anlamda onlardan öğrenmek, daha büyük bir bilinci, daha büyük bir sorumluluğu ortaya çıkartıyor. Bu sorumluluğu görmek lazım.

Aynı zamanda da şunu görmek lazım. -Kavganın en amansız koşullarında- şehitlerimiz aslında yaşam ne getirirse getirsin, bu mücadelenin süreceğini, bu mücadelenin aslında tarihsel zorunluluk olduğunu ve bugün bu sorumluluğun bizlerin omuzlarına düştüğünü gösteriyor. Dün onların yaşamlarını uğruna verdikleri mücadele bugün bizler şahsında devam ediyorsa bu bize gösteriyor ki içerisinde bulunduğumuz koşullar devam ettikçe mücadele edenler olacak ve mücadele devam edecek. Biz onların özlemlerini duyduğu, düşlerini kurduğu dünyayı inşa edene kadar onların hedeflediği devrim düşünü gerçeğe dönüştürene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.” denildi.

Proletarya Partisi ve devrim şehitlerinin mezarları ziyaret edildi

Güzel Şahin’in mezarı başında yapılan anmanın ardından Gülsuyu Mezarlığı’nda bulunan Proletarya Partisi şehitleri ve devrim şehitlerinin mezarları ziyaret edildi. Devrim şehitlerinin mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Hatice Dilek Arslan’ın mezarı başında kardeşi ve aynı dönem mücadele yürütmüş yoldaşları Arslan’ın devrimci kişiliği hakkında anılarını paylaştı. Arslan’ın, fedakarlığı, canlılığı, üzerine konuşmalar yapıldı. Mücadele içerisinde 12 Eylül sonrası ilişkileri devam ettirme, bağları güçlendirme noktasında ciddi görevler üstlendiği aktarıldı.

Hatice Dilek Arslan’ın mezarının ardından Perihan Çolak’ın mezarı ziyaret edildi. 19 Kasım 1990’da ölümsüzleşen Perihan Çolak’ın, 80 AFC’si sonrası şehirlerde görkemli bir törenle defnedilen ilk gerilla cenazelerinden olduğu ifade edildi. Perihan Çolak’ın cenaze töreni sırasında kitlenin devrimci duruşu ve ölümsüzleşen halk savaşçısını sahiplenmesi sonrası büyük şehirlerde gerilla şehit cenazelerinin daha büyük törenlerle yapılmasında ön açıcı olduğu ifade edildi.

Hatice Dilek Arslan’ın mezarının ardından Proletarya Partisi şehitleri Yaşar Yiğit ve Erol Özel’in de mezarları ziyaret edildi. Yiğit ve Özel’in mezarı başında yapılan konuşmalarda onların ölümsüzleşme anları üzerine aktarımlar yapıldı.

Anmanın bitimi sırasında Partizan tarafından anma ve ziyaretlerin devam edeceği ifade edildi.  Kaynak: ozgurgelecek22.net