Home , Avrupa , İlticalarda 25 milyon kısıtlama

İlticalarda 25 milyon kısıtlama

HOLLANDA | 22 – 02 – 2011 | Göç ve Sığınma Bakanı Gert Leers Salı günü Meclise ilticacı davalarında 25 milyon kısatlamayı sağlayacak bir öneri sunacak. Leers, iltica davalarında daha çabuk karara varılması ve ilticacı avukatları için verilen ödeneklerin kesilmesiyle, bütçeye milyonlarca euroluk ‘gelir’ yaratacak.

Hristiyan Demokrat Partisi (CDA) üyesi Leers, krizin faturasını göçmenlere çıkartacak bu yeni uygulamayı Telegraaf gazetesine verdiği özel demeçte açıkladı. Bakan bu ırkçı politikanın amacının ‘yıllar süren davaları önlemek’, ‘ilticacıları belirsizlikten kurtarmak’ ve ‘maceracılarla gerçek mültecileri ayrıştırmak’ nedenleriyle ‘açıkladı’.

Leers, açıklayamasa da aynı cümle içerisende ilticacıların davalarına bakan avukatlar için verilen ödeneklerin de kesileceğini belirtti.

‘İlk başvuru anında ilticacının iltica alması için tüm gerekçeler değerlendirmeye alınmalı’ diyen bakan ‘eğer yeni gerçekler ya da koşullar yoksa bir sonraki aşama 1 gün içinde sonuçlandırılmalı. Ret alan ilticacılar ise anında Geri Dönüş ve Gidiş hizmetine teslim edilmelidir. ’ şeklinde konuştu.