Home , Avrupa , ADGB Stuttgart “Faşizmi Birlikte Yeneceğiz“ Kampanyasının Startını Verdi!

ADGB Stuttgart “Faşizmi Birlikte Yeneceğiz“ Kampanyasının Startını Verdi!

STUTTGART | 10.04.2021 | Avrupa Demokratik Güç Birliği Stuttgart’ta “Faşizmi Birlikte Yeneceğiz“ Kampanyasının Startını Verdi.

“Faşizmi Birlikte Yeneceğiz“ şiarıyla 10 Nisan’dan 4 Eylül’e kadar sürecek olan kampanyasını başlatan Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), Avrupa’nın pek çok kentinde olduğu gibi Stuttgart’ta da “ HDP Halktır, Kapatılamaz“, „“İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz“, “ Boğaziçi Üniversitesi Özgürdür“ dedi.

Pandemi kısıtlamalarına rağmen ADGB Stuttgart´ın çağrısıyla biraraya gelen ve yaklaşık 80 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen eylemde kampanyanın sokak eylemiyle duyurusu yapılırken, kampanyanın  içeriğine dair de konuşmalar yapıldı.

ADGB adına almanca yapılan konuşmada;  ADGB olarak “Egemenlerin dünya genelinde gerici, baskıcı,faşizan saldırılarına özelde de Türkiye ve Kürdistan´daki AKP- MHP faşizminin saldırılarına karşı, her coğrafyadan, tüm halklardan ezilenler ve emekçilerle;  bütün demokrasi güçleriyle birlikte bir mücadelenin büyütülmesini hedefledikleri ifade edilirken, hem Türkiye´deki anti-faşist mücadeleye güç katmak hem de onun Avrupa´ya uzanan kollarını durdurmak için, demokrasiden, eşitlikten, adaletten ve özgürlükten yana tüm güçlerle birlikte Faşizme karşı birlikte mücadele edip birlikte kazanacağız“ denildi.

Eski HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız da mitingde bir konuşma yaptı. Konuşmasında, HDP’nin kapatılma girişimlerine, kadın cinayetlerine, İstanbul Sözleşmesine değinen Sarıyıldız; „“Bir avuç insan toplumun ortaya çıkardığı emeği sömürüyor. Diğer tarafta da milyonlarca insan aç. Şimdi HDP’yi kapatmak istiyorlar, çünkü her türlü zorbalığı uyguladıkları halde toplumu teslim alamadılar.“ dedi.

Eylemde 8 Mart Eylem Birliği ve OTKM (Offenes Treffen Gegen Krieg und Militarisierung) adına da konuşmalar yapıldı.

Yaklaşık 1 saat süren eylem, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma“ sloganıyla sona erdi.