Anasayfa , Avrupa , Gençlerden örnek Rojava dayanışması

Gençlerden örnek Rojava dayanışması

Zürich Devrimci Gençlik (Revolutionäre Jugend Zürich -RJZ) ile Yeni Demokrat Gençlik’e (YDG) mensup gençler, eski eşyalarını ve çorba satarak Rojava için yardım topluyor.

Zürich Helvetia Platz’da her Cumartesi günü açılan pazarda rastladığımız gençler, Rojava Devrimi’nin bütün dünya devrim mücadelesinde örnek bir konuma geldiğini belirterek, yardım çalışmalarında şu ana kadar 3 bin 500 Frank para toplandığını belirttiler.

‘Karşı çıkan tek halk Kürtler’

Değişik zamanlarda farklı standlar açtıklarını da belirten İsviçreli ve Türkiyeli gençler, zaman zaman da kentin değişik bölgelerinde çorba satarak yardım kampanyasını devam ettiklerini söylediler. Bağlı bulundukları gençlik örgütleri adına kampanyayı sürdürdüklerini belirten gençler, Rojava’ya ilişkin şu değerlendirmeleri yaptılar: “Bir yandan NATO ve ABD, diğer yandan Esad rejimini destekleyen Rusya bölgeyi kendi çıkarlarına göre şekillendirmek istiyor. Emperyalist planlara karşı ve DAİŞ terörizmine karşı çıkan tek halk Kürtler. Rojava Devrimi bunun en iyi örneği. YPG ve YPJ bu savaşın öncüleri ve uluslararası enternasyonalistler de onlarla birlikte mücadele ediyor. Biz de gücümüz oranında devrime katkı sunmak istiyoruz.”

(Yeni Özgür Politika)