Home , Haberler , Garibe Gezer Mücadelemizde Yaşayacak, Aysel Tuğluk Yalnız Değildir!

Garibe Gezer Mücadelemizde Yaşayacak, Aysel Tuğluk Yalnız Değildir!

STUTTGART|24.12.2021| Almanya’nın Stuttgart kentinde 23 Aralık Perşembe günü Aysel Tuğluk ve Garibe Gezer şahsında politik tutsaklar için bir eylem gerçekleşti. Türk Konsolosluğu’nun önünde yapılan eyleme ATİK ve Yeni Kadın’ın yanı sıra birçok devrimci ve demokrat kurum katılım sağladı.

Türkiye’de son süreçte hapishanelerde yaşanan ölümlere ve insanlık dışı yaptırımlara dikkat çekilen eylemde, hapishanede bulunan Aysel Tuğluk şahsında tüm hasta tutsakların serbest bırakılması çağrısı yapıldı. Eylemde Stuttgart Meryem Kadın İnisiyatifi ve Yeni Kadın’ın kamuoyuna yaptıkları açıklamalar okundu. Yeni Kadın açıklamasında; Garibe Gezer’in katledilmesinin bizzat faşist Türk Devleti’nin hapishaneler politikası sonucu olduğunun altı çizilerek, Aysel Tuğluk ve daha birçok tutsağın da bu politikalarla katledilmek istendiği vurgusu öne çıkartıldı. Stuttgart Meryem Kadın İnisiyatifi’nin okunan bildirisi sonunda ise, tutuklu Aysel Tuğluk şahsında hapishanelerde bulunan tüm hasta tutsakların serbest bırakılması talep edildi.

Okunan platformun ortak bildirisinde; “Türkiye’de geçmişten bu yana hapishanelerde yaşanan hak gaspları, işkence ve gayri insani yaptırımlar sonucu bir çok hasta tutsağın hayatını kaybettiği düşünüldüğünde, bugün ilerici, devrimci, demokrat kamuoyunun duyarlılığı çok önemli bir yerde durmaktadır. Bu nedenledir ki; tüm demokratik kurumlar konu özgülünde örgütledikleri eylemleri kendi dışındaki demokratik kurumlarla ortaklaştırmalı ve her kurum bu konuda üzerine düşeni yerine getirmek için azami çabayı harcamalıdır. Hapishanelerde bulunan tüm hasta tutsaklar için daha geç olmadan duyarlılığımızı en üst seviyede gösterelim! Yarın geç olabilir!” şeklinde kurumları daha fazla duyarlılığa ve sahiplenmeye çağıran bir çağrı yapıldı.

Bildirinin okunmasından sonra atılan sloganlarla eylem son buldu.