Anasayfa , Avrupa , Fransa’nın Manş Denizi kıyısındaki liman kendi Calais’de sığınmacılar ile polis arasında giderek artan gerilim çatışmaya döndü

Fransa’nın Manş Denizi kıyısındaki liman kendi Calais’de sığınmacılar ile polis arasında giderek artan gerilim çatışmaya döndü

multeci-fransa

Fransa’nın Manş Denizi kıyısındaki liman kenti Calais’de sığınmacılar ile polis arasında çatışma çıktı.

Sığınmacıların İngiltere tarafına giden bir araca binmeye çalışmasıyla hafta başından beri artan gerilim nedeniyle gece polis ve sığınmacılar arasında çatışma yaşandı.

Pas-de-Calais Valiliğinden yapılan açıklamada, bölgede güvenliğin sağlaması için çok sayıda kolluk kuvvetinin görev yaptığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı da dün gecenin önceki günlere nazaran daha sakin olduğunu, olayların giderek yatıştığını kaydetti.

İngiltere’ye gitmeye çalışan sığınmacıların yaşadığı Calais’te sığınmacı sayısı ekim ayında iki katına çıkarak 6 bine ulaşmıştı.

Calais’te koşullar çok kötü

Ülkenin en büyük sığınmacı kampının bulunduğu Calais’teki koşullar, sık sık sivil toplum örgütlerinin sert tepkisine yol açıyor.

Geçen hafta Lille İdare Mahkemesi, şehrin bağlı olduğu Pas-de-Calais Valiliğinin, sığınmacıların kaldığı Calais’e en az 10 su istasyonu, 50 tuvalet ve bir ya da daha fazla ilk yardım noktası kurmasına hükmetmişti.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, 6 bini bulan sığınmacı sayısının 4 bin 500’e kadar düştüğünü, bölgedeki sığınmacı sayısında yüzde 25 azalma olduğunu açıklamıştı.

Calais’te orman içinde kötü şartlar altında yaşayan mülteciler kademeli olarak ülkenin çeşitli yerlerindeki barınma merkezlerine yerleştiriliyor.