Home , Haberler , Frankfurt’ta Politik Tutsakları Sahiplenme Eylemi

Frankfurt’ta Politik Tutsakları Sahiplenme Eylemi

tutsaklar_ffm1FRANKFURT |25-03-2016| Alman devleti tarafından tutsak edilen ATİK, Yeni Kadın, Nav Dem Aktivistleri ve Devrimciler için bir eylem gerçekleştirildi. Önceki gün akşam saatlerinde biraraya gelen birçok kişi tutsak edilen politik tutsakların derhal serbest bırakılması talep ettiler. ATİF, Yeni Kadın, Nav Dem, ADHF, AGİF ve Alman kurumların katılım gösterdikleri eylemde, kurumlar adına konuşmalar gerçekleştirildi.

Başlangıç mitinginde yapılan konuşmalarda, Alman ve Türk devletleri arasında ki stratejik ortaklığa dikkat çekildi ve Erdoğan yönetimin Türkiye ve T. Kürdistanı’nda yaptığı katliamlara vurgu yapıldı. Alman devletinin mültecileri pazarlık aracı yaparak TC devletine siyasi ve maddi yardımda bulunması, katliamların ve baskıların desteklendiği anlamına geldiği vurgulandı. Yapılan kirli pazarlık sonrasında Alman devletinin 8 Kürt politikacı ile 10 ATİK aktivisti ve devrimcinin tutukladığı vurgulandı ve derhal kirli pazarlığa son verilmesi gerektiği ve tutsakların derhal serbest bırakılması gerektiği dile getirildi.

Yapılan miting sonrasında Anagar’dan Römer medanına yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşte; ‚Politik Tutsaklara Özgürlük, Yaşasın Enternasyonal Dayanışma, Merkel destekliyor, Erdoğan bombalıyor, Kürdistan’da katliamlara son, yaşasın Cizire, Nisaybi, Silopi, Sur Direnişleri!‘ gibi sloganlar atıldı.

Kapanış mitinginde Nav Dem ve ATİF adına kısa konuşmalar gerçekleştirildi. Enternasyonal Nürnberg Sempozyum’undan talepleri kısmı okundu.