Anasayfa , Avrupa , Yardım kampanyasının hesabını kapatan banka protesto edildi

Yardım kampanyasının hesabını kapatan banka protesto edildi

yardim_kampanyasinin_hesabini_kapatan_banka_isgal_edildi_h95783-2Almanya’nın Saarbrücken şehrinde Kürt Öğrenci Derneği (YXK) üyesi bir grup genç, dün kentin en büyük bankası olan Sparkasse’nin içinde bir süre oturma eylemi yaptı.

Suriye’deki Rojava ve Kobani’ye destek amacıyla Ekim 2014 yılında açılan ve Nisan ayına kadar 106 bin Euro’ya ulaşan yardım toplama hesap numarasının Saarbrücken Sparkasse bankası tarafından “PKK yasağı” ileri sürülerek kapatılması protesto edildi.

Kapatılan hesap numarasının tekrar açılması için Saarbrücken Sparkasse bankasının müdürü ve Belediye Başkanı ile görüşme talebinde bulunan gençler, alınan kararın kesinlikle hukuki değil, siyasi olduğunu dile getirdiler.  Aralarında gazeteci, sanatçı ve çok sayıda tanınmış kişinin destek verdiği hesap numarasının “PKK yasağı” ileri sürülerek kapatıldığını aktaran gençlere bir süre sonra polis ekiplerince müdahale edildi. Kimsenin gözaltına alınmadığı eylemde, kimlik bilgileri tesbit edilen gençler, bankanın dışında protestolarına devam ettiler.

Alman otonom gruplarin da desteklediği YXK üyesi gençler, eylem boyunca “Rojava’ya karşı ambargoya son, PKK yasağını kaldırın”, “Yardımları engellemek IŞID’i desteklemektir”, “Ortaklarınız IŞİD’i finanse ediyor” yazılı pankart ve dövizleri taşıdı.