Home , Haberler , Son çıkarılan KHK ile yüzlerce emekçi ve akademisyen işinden uzaklaştırıldı.

Son çıkarılan KHK ile yüzlerce emekçi ve akademisyen işinden uzaklaştırıldı.

Türkiye |09.02.2017|  Akp tarafından çıkarılan son KHK’lar ile yine yüzlerce emekçi ve akademisyen kamu görevinden uzaklaştırıldı.

Son çıkarılan KHK’lar ile yüzlerce akademisyen, bilim insanı mesleğinden edildi. Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda bir araya gelen “Gençlik Var” bileşenleri ve akademisyenler, OHAL ve KHK’lara “Hayır” dediklerini bir kez daha duyurdu.Eylemde “OHAL’e ve KHK’ye karşı Gençlik Var” yazılı pankart açan kitle, “Üniversitenin özgürlüğü için gençlik var” yazılı dövizlerde taşıdı.

 

‘‘Gençlik Var’’ bileşenleri adına açıklamayı Ebru NALBANT okudu.Yapılan açıklamada;son KHK ile yüzlerce akademisyenin mesleğinden ihraç edildiğini ifade etti. Mesleğinden ihraç edilen 330 akademisyenden 115’inin barış bildirisine imza atan akademisyenler olduğu belirtilen Nalbant, bilim insanlarının üniversitelerdeki görevlerinden uzaklaştırıldığını söyledi. Nalbant, “Üniversitelerdeki söz konusu KHK kıyımı, esasta üniversiteyi, bilimin özgürlüğünü ve akademinin geleceğini ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır” denildi.
Eylem ‘‘ Ohal’e KHK’ya ve Başkanlığa HAYIR ’’ sloganı ile bitirildi.