Home , Avrupa , Fürth’de Nazilere Geçit Verilmedi

Fürth’de Nazilere Geçit Verilmedi

Nürnberg’e yakın Fürth kentinde mülteci kampı yakınlarında mülteci karşıtı bir gösteri yapmak isteyen ırkçı nazilere karşı bir araya gelen yerli ve göçmen emekçiler ve anti-faşist gruplar tek vücut olarak Nazilere geçit vermedi. Sayıları 1500’ün üzerinde olan anti-faşistler üç ayrı koldan gelerek mitingler yaptılar. Nazilere karşı erken saatlerde toplanmaya başlayan anti faşistler ve Fürthlü halk metro duraklarında ve otobüslerde megafonlarla ırkçılık karşıtı konuşmalar yaptılar.

Saat 13.00 civarı miting yapacakları alana otobüsle gelen 40 civarı neo naziler anti-faşistlerin öfkeli sloganlarıyla karşılandılar. “Mülteciler Kalsın, Naziler Defolsun” ve “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” sloganları atıldı.

Fürth Belediye Başkanı , Bündnis Nazistop Fürth ve DİDF temsilcilerinin birer konuşma yaptığı mitingde mültecilere yönelik saldırıların giderek arttığına dikkat çekildi. Batılı emperyalistlerin neden olduğu bölgesel savaş mağdurlarının Avrupa’ya göç yollarında ölüme terkedilmesinin utanç verici olduğu vurgulandı.