Home , Avrupa , Frankfurt’ta Coşkulu 1 Mayıs

Frankfurt’ta Coşkulu 1 Mayıs

1maiffm2016_1FRANKFURT |03-05-2016| Geleneksel olarak Alman Sendikalar Birliği (DGB) tarafından düzenlenen 1 Mayıs yürüyüşünde ‘Frankfurt Demokratik Güç Birliği’ bileşenleri, alman demokrat, devrimci güçler ve sendikalar, gençlik ve kadın kurmları alanlardaydı. İşçi ve emekçilerin direniş bayramı olan 1 Mayıs’ta, kitleler coşkuyla sokaklardaydı.

1 Mayıs sabahı Güntherburgspark’ta toplanmaya başlayan kitle, kortejlerin oluşturulmasıyla birlikte yürüyüşe geçti. Almanya’daki işçi sınıfı ve emekçilerin taleplerinin yanısıra türk devletinin Kürdistan’daki katliamları da sloganlarda yer aldı ve protesto edildi. ATİF,YDG ve Yeni Kadın’ın oluşturduğu kortej, kitleselliği ve coşkusuyla dikkat çekti.

‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘enternasyonel dayanışmayı yükselt’, ‘yaşasın Kürdistan ve Rojava direnişi’, ‘yaşasın kızıl 1 Mayıs’, ‘Marx,Engels,Lenin, Stalin, Mao viva, viva, viva!’ ‘Tüm Poltik Tutsaklara Özgürlük!’, ‘Önderimiz İbrahim Kaypakkaya!’, ‘Jin Jiyana Azadi’ ‘Biji berxwedan a Nisaybin/Sur!’ vb sloganlara davul zurna ve halaylarla eşlik edilen Partizan kortejinde marşlar okundu. Okunan ve dağıtılan bildirilerle 1 Mayıs emek, dayanışma ve mücadele gününe vurgu yapılırken, işçi ve emekçileri birlik olmaya ve mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı. Yapılan konuşmalarda ATİK tutsakları hakkında bilgiler verildi ve ATİK ve devrimci tutsaklarının derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.

Alana coşkulu bir giriş yapan ATİF, Yeni Kadın ve YDG korteji sloganlarla ve müziklerle kitleyi coşturdu ve alanda bir müddet davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Yürüyüş boyunca ve alanda tutsaklara ilişkin broşürler dağıtılarak tutsaklar hakkında bilgiler verildi. Banu Büyükavcı için çıkarılan posta kartlarının dağıtımı ve imza kampanyası için Şilili bir grupla birlikte enformasyon standı açıldı.

Yürüyüş sonrası ATİF derneğinde biraraya gelen kitle 1 Mayıs değerlendirmesinde bulundu. Değerlendirme sonrası türkü ve marşlarla 1 Mayıs günü sona erdirildi.