Home , APP , Kadın Mücadelesi Sınırları Tanımıyor

Kadın Mücadelesi Sınırları Tanımıyor

Beni tarihe kaydedebilirsiniz

Acı sözlerle, yalanlarla

Beni yerin dibine batırabilirsiniz

Ama uçuşan bir toz gibi Ben yine ayağa kalkıyorum…

Beni sözlerinizle vurabilirsiniz

Gözlerinizle yaralayabilirsiniz beni Nefretinizle öldürebilirsiniz

Ama hava gibi, su gibi Ben yine ayağa kalkıyorum…

Korkulu geceleri geride bıraktık Utanan tarihin evinden çıktık Acıdaki geçmişten şafaklara doğru

BİZ YİNE AYAĞA KALKIYORUZ…!

ULM|09.03.2021| “Enternasyonal Mücadeleci Kadınlar Ulm” imzasıyla yapılan 8 Mart eylem çağrısına, Ulm Yeni Kadın aktivistleri de “8 Mart Resmî Tatil Günü Olarak Kabul Edilsin” talebiyle katıldılar.

ADKH, Mor-Kızıl Kolektif, SKB, TJK-E, Yeni Kadın, İnterBündnis, MLPD gibi Türkiyeli göçmen ve Alman kadın örgütleri, Ulm şehir merkezinde buluştular.

Ulm’ün şehir merkezinde alınan miting alanı, kurulan çadır etrafına asılan rengâ renk kadın örgütlerinin bayrakları ile renklendirildi. Kadın örgütleri, kendi güncel politikalarını, düşüncelerini ve taleplerini dile getiren bildirilerini okudular. Yeni Kadın temsilcisi okuduğu bildiride, “İşçi sınıfının kadınları tarihler boyudur daha iyi bir dünya yaratabilmek için, tiranlara karşı her dönem barikatların en önünde savaşırken, aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı da mücadele etmek zorunda kaldılar. Nedir ki; toplumsal gelişmelerle bağı içinde, savaş, doğal afetler, yoksulluk, salgın hastalıklar vb. belli süreçlerde kadınların mücadelesi daha da zorlu geçti. İçinden geçtiğimiz bu süreç te yine böylesi zor süreçlerden birisi” diyerek, pandemi sürecinde kadınların yaşamak zorunda bırakıldıkları zorluklara rağmen “emperyalist sömürünün sınır tanımadığı gibi, kadınların yükselttikleri mücadele de sınırları tanımıyor” diyerek kadınların birleşik mücadelesinin önemine dikkat çekerken, Yeni Kadın’ın taleplerini dile getirdi.

Bir saat süren mitingte yapılan çeşitli konuşmaların yanı sıra, Clara Zetkin, Rosa Luxemburg gibi kadın önderlerin yan ısıra Figen Yüksekdağ’ın da posterleri dikkat çekiyordu.

Yaşasın Kadınların Enternasyonal Mücadelesi , Yaşasın Kavga Günümüz 8 Mart!

Video:https://www.facebook.com/Atik.Kadraj/videos/461949678292566