Anasayfa , Avrupa , Frankfurt’ta ATİK ile Dayanışma ve Eylemler Serisi

Frankfurt’ta ATİK ile Dayanışma ve Eylemler Serisi

kasselFRANKFURT | 19-04-2015 | ATİK’e yönelik baskılar gündemde iken yapılan eylemlere ATİK, bileşenleri YDG ve Yeni Kadın aktivistleri dayanışmayı büyütmeye devam ediyor. Yapılan tüm eylemlere katılan ATİK aktivistleri gündeme tavır takıınırken tutuklamaları gündeme getirerek dayanışma çağrısında bulunuyor.

Ermeni Soykırımının 100. Yılı

Ermeni ve azınlıklara uygulanan soykırımının 100. Yılı vesilesiyle Frankfurt TC Konsolosluğu önünde bir eylem gerçekleştirildi. Soykırım Karşıtları Derneği’nin çağrısıyla ATİF ve ADHF aktivistlerinin katılımıyla konsolosluk önünde toplananlar, soykırımı lanetlerken, TC ve Alman devletinin soykırımdaki rolü üzerine konuşmalar gerçekleştirildi. ATİF adına yapılan açıklamada Soykırımın ATİF açısından önemine dikkat çekerek, önümüzdeki günlerde daha aktif olarak soykırımı gündemleştirmeye, TC ve Alman devletini teşhir etmeye devam edeceklerini vurguladı. Eylemde söz alan bir başka temsilci ise soykırımın 100. yılında ATİK’e yönelik saldıra dikkat çekti. TC ve Avrupalı egemenlerin ortak işbirliği ile yapılan operasyonlarda bir işbirliğinin olduğunu, soykırımı uygulayan devlet olarak TC devletine Avrupalı devletilerin desteğini kınadıklarını belirtti. Mücadeleden yılmayacaklarını dile getiren temsilci, Kobanê’de, Soyıkırımı teşhir etme noktasında, seçimler meselesinde ki tavırlarında ve pratiklerinde getri durmayacaklarını Alman devletinin AKP’ye olan bu ‘hediyesinin’ bir gün mutlaka ters tepeceğini vurguladı ve dayanışma çağrısında bulundu.

Eylem TC konsolosluğuna bırakılan siyah çelengin ardından sona erdi.

‘Grev Hakkımdan Elini Çek!’

Alman hükümetinin işçi ve emekçilerin hakkı olan toplu sözleşme ve grev hakkı noktasında yeni yasalar çıkarma istemesi ile gündeme gelen grev hakkını sahiplenme eylemleri devam ediyor. Grev hakkımdan elini çek -inisiyatifi tarafından yapılan çağrı ile birlikte başta ATİF olmak üzere birçok kurum eyleme katılarak Alman hükümetinin yeni saldırısını ve Alman Sendikacılar Birliği’nin (DGB) hak gaspına yönelik onayını protesto ettiler. Ana Gar’dan başlayan eylem Römer alanı yakınında ki Eiserne Steg’te son buldu. Eylem başlangıcında söz alan ATİF temsilcisi Alman hükümetinin işçi ve emekçilere yönelik politikasının bir saldırı olduğunu, Grev hakkının sahiplenilmesi gerektiğini belirtti. Devamında ATİK üyelerine yönelik saldırılara değinen ATİF temsilcisi, tutuklamalar hakkında bilgi verdi, emekten yana olan herkesi, ATİK aktivistlerini sahiplenmeye çağırdı. Alanda ATİK ve Yeni Kadın’ın konuya ilişkin çıkardığı bildiriler dğıtıldı. Katılımcılara bilgiler sunuldu. Konu hakkında konuşan bir çok sendikacı ve işçi konuya duyarlılıklarını belirterek dayanışmayı büyüteceklerini vurguladılar.

‘Grev Hakkımdan Elini Çek’ eylemi, Aktionsbündnis „Hände weg vom Streikrecht – Für volle gewerkschaftliche Aktionsfreiheit!“, Initiative zur Vernetzung der Gewerkschaftslinken (IVG), ATIF Freie Arbeiterinnen- und Arbeiter-Union (FAU), , ver.di-Linke NRW, TIE Germany, IWW (im deutschsprachigen Raum), Zukunftsforum
Stuttgarter Gewerkschaften, Stuttgarter Bündnis für Versammlungsfreiheit, Netzwerk für eine
kämpferische und demokratische ver.di, Münchener Gewerkschaftslinke, RSB, isl, RIO, GAM,
Neue Antikapitalistische Organisation (NAO) tarafından organize edildi.

Grev hakkını sahiplenme eylemi, son olarak TTIP karşıtı yapılan miting ile buluştu. Avrupa’nın bir çok şehrinde yapılan eylemlerde TTIP antlaşması teşhir edildi. Frankfurt’ta yapılan eylemde Alman hükümetinin ve DGB’nin TTIP karşısında ki tavrı eleştirildi.

Kassel‘de de TTIP karşıtı bir eylem gerçekleştirildi. Eylemde YDG ve Rebell ATİK’e yönelik saldırıları ve tutuklamaları protesto ettiler, §129 a/b yasasının derhal kaldırılmasını talep ettiler.

Almanya’daki TTIP karşıtı gösterilere katılanların sayısı onbinlerle ifade ediliyor. TTIP karşıtı eylemler kapsamında Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Komisyonu önünde yaklaşık 2 bin kişi bir araya geldi. İspanya’nın başkenti Madrid’de bin kişinin katıldığı eylemlere katılanların sayısının Varşova’da 300, Helsinki’de bin ve Prag’da 250 civarında olduğu bildiriliyor.

Özellikle AB standartlarına uymayan ABD ürünlerinin Avrupa ülkelerinde satılmasına imkan sunacak TTIP ile birlikte Avrupa ülkelerinde yüz binlerce iş alanının yok olacağı tahmin ediliyor. Antlaşmanın hemen akabindeki ilk yıllardaki iş kaybının 220 bin civarında olacağı ve daha ziyade ABD’ye hizmet edeceğinden de çekiniliyor.

Sınıf Teorisi’nin Düzenlediği ‘Soykırım ve Kuruluş’ Konulu Panel

Muzaffer Oruçoğlu, Ragıp Zarakolu, Sınıf Teorisi temsilcisi, bir Ermeni bilim kadın Dr. Meline Anumyan’nın katıldığı panelde Ermeni, Keldani, Asuri, Rum ve diğer azzınlıklara yönelik uygulanan soykırımın 100. yılı ve İbrahim Kaypakkaya’nın tezlerinin ve Proleterya Partisinin kuruluşunun önemi hakkında sunumlar ve tartışmalar yapıldı. Panelde Sınıf Teorisi temsilcisi tarafından ATİK’e yönelik geliştirilen saldırılar kınaırken, ATİK’ düzenleyeceği etkinliklere en üst seviyede katılım çağrısı yapıldı.

Offenbach’ta Tutusakları Sahiplenme Çağrısı

Offenbach’ta 1907 yılında 17 işçinin katlediği olayın yıldönümünde, dönemin katledilen dönemin işçi ve emekçilerini anmak için bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yapılan yürüyüşte Alman devletinin baskı politikasının 100 yıldan fazladır devam ettiğini, son olarak ATİK ve Yeni Kadın üyelerinin tutuklanmasının bunlara örnek teşkil ettiğini duyurdu.