Anasayfa , Avrupa , Zürih ve Bern`de Fransa İşçi sınıfıyla Dayanışma…!

Zürih ve Bern`de Fransa İşçi sınıfıyla Dayanışma…!

 

IMG-20160614-WA0012Zürih ve Bern`de Fransa İşçi sınıfıyla Dayanışma…!

Fransa işçi sınıfının direnişinin Avrupa ve dünyada etkileri artarak devam ediyor. Sarsıcı etkili yönleri olan eyleme, avrupa ve dünyanın bir çok yerinden, sınıf dayanışması eksenli dayanışma eylemleri de artıyor.
Bunlardan birisi de Zürih`te gerçekleştirildi.“Revolutionäres Bundnis Zürich“ tarafından  basın açıklaması gerçekleştirildi.
İTİF ve YDG`nin de flamalarıyla katılımcı olarak yer aldığı eylem, Zürich Bahnhofstrasse`de gerçekleştirilen dayanışma amaçlı basın açıklamasının ardından Fransız bankasına doğru yürüyüşe geçildi.Fransız bankasının önüne gelindiğinde, polisin yığınak yaptığı görüldü.
Bugün, Fransa`da işçi sınıfı ve emekçileri gerçekleştirdiği Genel Grev`den kaynaklı da gerçekleştirilen eylemde, fransız işçi sınıfıyla dayanışma sloganları sıklıkla atıldı.
Alanda yapılan konuşmalarda, sadece Fransa işçi sınıfı değil, 17 Haziran 2016-Cuma günü, Münih`te gerçekleşecek olan 10 tutsak ATIK`li devrimcinin duruşmasına katılarak, davanın ve mücadelenin sahiplenilmesi çağrısı yapıldı.
Bern`de ise, İTİF`in de bileşeni olduğu “Fransız Yoldaşlarımızla Dayanışma İnisiyatifi”, bugün Fransa`da gerçekleşen Genel Grev`e ilişkin, değişik saat ve alanlarda yaygın şekilde bildiri dağıtımı gerçekleştirerek, direnişi sahiplenmeye devam ettiler.

AHM- İsviçre