Anasayfa , Avrupa , NRW Eyalet Seçimlerinde Ali Atalan ve Hamide Akbayır’ı Aktif Destekleyelim!

NRW Eyalet Seçimlerinde Ali Atalan ve Hamide Akbayır’ı Aktif Destekleyelim!

DEKÖP-A | 08 – 05 – 2010 | 9 Mayıs’ta Almanya’nın NRW bölgesinde eyalet seçimleri gerçekleştirilecektir. Eyalet seçimlerine bir çok parti ve adaya katılmaktadır. Eyalet seçimlerine katılan parti ve bu partilerde seçimlere katılan adayların ezici çoğunluğu; ayrımcı, ırkçı, gerici ve tekellerin çıkarlarını esas almaktadırlar.

Bu doğrultuda efendilerine daha iyi yaranmak için adeta bir yarış içine girmişlerdir. Seçimlere katılan çeşitli partiler içinde göçmen adaylarda yer almaktadır. Bu adayların ezici çoğunluğu Alman devletinin mevcut politikasın savunuculuğu yapmaktadırlar.

Mali ve ekonomik krizin etkinisin daha yoğun göstereceği bir süreçten geçmekteyiz. Almanya’da ağır sanayinin en yoğun olduğu bölge NRW’dir ve dolayısıyla işçi ve emekçilerin en yoğun yaşadığı bir eyalettir. Bundan dolayı, bu seçimler Almanya burjuvazisi için oldukça önemlidir. Seçimlerin akabinde, krizin faturası yeni yasalarla emekçilere ödenmeye çalışılacaktır. Şimdiden çekmecelerde hazır bekleyen birçok yasa tasarısı söz konusudur.

Diğer taraftan da, yerli ve göçmen emekçilerin ortak mücadelesini baltalamak, güçlü karşı koyuşu önlemek için bilinçli bir şekilde ırkçılık geliştirilmektedir. Pro NRW ve NPD üzerinden, camiler bahane edilerek, göçmenlere yönelik ırkçı geliştiriliyor. Seçimlere katılan partilerin çoğu bu ırkçı propagandayı farklı kulvarlarda, çeşitli şekillerde geliştirmektedir.

Yerli ve göçmen emekçiler olarak, Almanya burjuvazisinin geliştirmek istedikleri politikalarına karşı mücadeleyi, gerek parlamentoda ve gerekse de parlamento dışı muhalefetle birlikte geliştirmek zorundayız.

Bu görev bilinciyle hareket eden DEKÖP-A (Demokratik Kitle Örgütleri Platformu-Avrupa) bileşenleri eyalet seçimlerinde Sol Parti (Die Linke)’ aday olan; demokrat, ilerici, yurtsever kimliğe sahip Ali Atalan’ı (8. Sıradan aday)ve Hamide Akbayır’ı (11. Sıradan aday) aktif destekleme kararı almıştır. Tüm göçmen emekçileri bu iki adayı desteklemeye çağırıyoruz. Demokrat, ilerici, yurtsever emekçileri oylarını ALİ ATALAN ve HAMİDE AKBAYIR’a vermeye çağırıyoruz.

Demokratik Kitle Örgütleri Platformu-Avrupa