Anasayfa , EMEĞİN GÜNDEMİ , DERİTEKS ve TÜMTİS Çanakkale’ye gitmeyecek

DERİTEKS ve TÜMTİS Çanakkale’ye gitmeyecek

tümtis-deriteks-mansetEmek örgütlerinden 1 Mayıs açıklamaları yapılırken Türk-İş 1 Mayıs’ta Çanakkale’de olacağını açıklamıştı.

Her yıl başka bir şehirde 1 Mayıs’ı karşılayan Genel Merkezi İstanbul’da olan Türk-İş’in Çanakkale açıklamasına Türk-İş’e bağlı olan DERİTEKS ve TÜMTİS Sendikaları Çanakkale çağrısına uymayacaklarını ve Çanakkale’ye gitmeyeceklerini söyledi.

 

DERİTEKS ve TÜMTİS; “Emek örgütleriyle birlikte olmak bu yıl önemli”

Türk-İş Başkanlar Kurulunda 1 Mayıs’ın kıdem tazminatının fona devri, özel istihdam bürolarının yaygınlaştırılması gibi saldırılara karşı diğer konfederasyonlarla beraber etkin kutlanılması gerektiğini söylediklerini dile getiren TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, “Buna rağmen Çanakkale kararı alındı. Biz Çanakkale’ye gitmeyeceğiz. Bu kadar yoğun saldırıların olduğu bir dönemde illerde, alanlarda konfederasyonların birlikte olması gerekiyor” dedi.

DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi de sendika olarak Tuzla’da sendika binasının önünden Aydınlı köyüne gideceklerini ve buradan DİSK, KESK ve diğer emek örgütleriyle bir ortak kutlama olması halinde oraya katılacaklarını söyledi.