Home , Avrupa , Frankfurt’da 1 Mayıs !

Frankfurt’da 1 Mayıs !

FRANKFURT |01.05.2022| Frankfurt’ta Almanya Sendikalar Birliği (DGB)’nin çağrısıyla, işçi ve emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs yürüyüşü bu yıl Hauptwache‘ de başladı. Her yıl düzenli olarak farklı güzergah kullanılırken ,bu yıl miting alanına kadar kısmen daha kısa olan güzergahta yürüyüş gerçekleşti.
Sabah erken saatlerde eylem alanında buluşan kitle 10.30 gibi yürüyüş stardı aldı. Bu yıl 1 Mayıs’a göçmen işçi ve emekçilerin katılımı diğer yıllara nazaran oldukça yoğundu.

Enternasyonel Platform(IB)’un bir bileşeni olarak yürüyüşte yer alan ATİF, YDG ve Yeni Kadın’ın da bulunduğu blok sloganlar, marşlar ve davul- zurnanın da eşliğinde oldukça coşkulu bir kortejdi. Daha sonra Frankfurt Belediye binasının yer aldığı Römer meydanında yürüyüşü bitirildi.
Her yıl yaşanan bir sorun olan DGB’nin DKÖ’lerine söz hakkı vermeme tavrı bu yıl da tekrarlandı. Katılımcıların çoğunluğunun değişik devrimci- demokratik kitle örgütlerinin tabanı olmasına rağmen, hem bu kitle örgütlerini hem de bu kurumların kitlelerine hiçe sayan, sadece reformist bazı kurumlara söz hakkı ‚tanıyan ‚ bu tavıra yönelik önümüzdeki süreçlerde daha dayatıcı olmak ya da farklı yöntemler yaratma zorunluluğu bu yıl kendisini daha çok hissettirdi.
Eylemin bitiminin akabinde yürüyüşe katılan kitlemizle dernekte buluşup, 1 Mayıs eyleminin değerlendirmesi yapıldı.