Home , Avrupa , ATİK: Faşist Saldırılar Demokrasi ve Eşitlik Mücadelemizi Engelleyemez!

ATİK: Faşist Saldırılar Demokrasi ve Eşitlik Mücadelemizi Engelleyemez!

HABER MERKEZİ | 25.06.2020 | ATİK tarafından Viyana’da türkiyeli faşistlerin gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin açıklama:

“Faşist Saldırılar Demokrasi ve Eşitlik Mücadelemizi Engelleyemez!

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiyeli faşistler bir kez daha kadınların eylemine saldırdılar. İçinde Yeni Kadın’ın da olduğu Avrupa Kadın Dayanışması olarak haftalık düzenlenen kadın eylemlerine daha önceleri de iki üç kez saldıran faşistler, bugün daha planlı ve örgütlü bir saldırı gerçekleştirdiler.

Avrupa’nın birçok şehrinde olduğu gibi, Viyana’da da her Çarşamba gerçekleştirilen Avrupa Kadın Dayanışması eylemi, 24 Haziran tarihinde Avrupa’daki ekonomik kriz kıskacındaki kadınların sorunlarını gündemine almıştı. Ancak faşist T.C. devletinin Kobane’de gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen üç kadın için de eylemler yapılması söz konusu olunca, Viyana’da da olduğu gibi çoğu yerde bu iki konu birleştirildi. Viyana’da gerçekleştirilen eylemlere Türkiyeli faşistler tarafından daha önce de birkaç kez benzer sataşmalar yaşandıysa da her defasında geri püskürtüldü. Ancak 24 Haziran’daki eyleme daha organizeli bir şekilde gelmişler ve eylem henüz başlama aşamasındayken saldırdılar. Alanda bulunanlar tarafından müdahale edilip geri püskürtüldüyseler de alanda bulunan herkesin VTİD’e (Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği) gelmesiyle, faşistler de derneği ablukaya almaya çalıştılar. Bu arada gelen polis, saldırıyı gerçekleştirenleri gözaltına alması gerekirken, saldırıya müdahale eden devrimci demokrat insanları gözaltına almak için VTİD’e girmek istemiştir.

Kadınlar patriarkal emperyalist sistemin saldırılarına bugüne kadar boyun eğmedi, biat etmedi, bugünden sonra da hiçbir şekilde biat etmeyecektir. Aynı şekilde demokratik kurumlar olarak ta bu saldırılar karşısında geri adım atmayacaktır. Biliyoruz ki bu saldırılar, faşist Erdoğan tarafından Avrupa’da örgütlenen işbirlikçileri tarafından gerçekleştirilmektedir. Ancak demokrasi ve eşitlik mücadelemizin hiçbir şekilde engellenemeyeceğini bilmeliler. Tarih; bu tür faşizan saldırılar karşısında mücadelemizden asla geri adım atmadığımızın tanığıdır…

Bu anlamda gerek kadınların eylemlerine gerekse de ATİK – VTİD’e yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz. ATİK olarak; tüm yerli ve göçmen demokratik güçleri yapılan saldırıya karşı tavır alarak, faşizme karşı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz. İlerici, devrimci ve demokrat güçleri Viyana’da neredeyse göçmenliğin tarihi kadar uzun bir tarihi olan VTİD’i sahiplenmeye, kadınları ise bundan sonraki gerçekleşecek eylemlere çok daha güçlü katılarak sahiplenmeyi büyütmeye çağırıyoruz

  • JİN, JİYAN, AZADİ… KADIN YAŞAM, ÖZGÜRLÜK!
  • KAHROLSUN FAŞİZM!
  • VTİD YALNIZ DEĞİLDİR!
  • FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA!

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu
24.06.2020“

AÇIKLAMAYI İNDİR