Home , Haberler , “FLORMAR DEĞİL; DİRENİŞ GÜZELLEŞTİRİR”

“FLORMAR DEĞİL; DİRENİŞ GÜZELLEŞTİRİR”

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) yer alan ve çalışanlarının çoğu kadın olan Flormar kozmetik firmasında 119 işçi, sendikalaşmak istedikleri gerekçesiyle işten çıkarıldı. Kadın işçiler 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde direnişlerini sürdürüyorlar.
“Nasıl Bu Fabrikayı Var Ettiysek, Yok Etmesini de Biliriz”
Henüz daha bir yıl önce Flormar’da beş yılını doldurduğu için mükafatlandırılan, ama haksızlıklara boyun eğmeyen arkadaşlarını desteklediği için 6. Yılında işten atılan Selda Kuşçu, “İlk etapta sendikalı oldukları için 15 arkadaşımız işten atıldı. Biz içerde olanlarda onlara destek vermeye başladık ve sonrasında bir grup daha işten atıldı. Biz işten atılırken, kapı önünde direniş başlattık. Direnişimizi selamlayan, bize el sallayan 70 arkadaşımız Ramazanın ilk günü işten atılmaya başladı. İşten atılan 70 arkadaşımız iş hukuku yasasında yer alan 24’üncü madde yani ‘yüz kızartıcı nedenlerden kaynaklı’ işten atıldı. Yıllarca burada çalıştık. Hiçbirimiz hakkında en ufak şikayet olmazken, sırf hakkımızı istediğimiz için hak etmediğimiz bir nedenden kaynaklı işten atıldık. Bu fabrika bizim emeğimiz ile kendini var etti. Nasıl bu fabrikayı var ettiysek yok etmesini de biliriz.” diyerek, işten atılma süreçlerini ve kararlılıklarını anlatıyor.
Flormar değil; direniş güzelleştirir
Bir başka kadın işçi ise; ““Bizi 25’inci maddeden işten attılar. Hiçbir haktan yararlanmamıza izin vermiyorlar. Yıllarımızı verdiğimiz, yeri geldiğinde evde çocuğumuzu bırakıp mesaiye kaldığımız bu fabrikada, emeğimizin karşılığını alana dek direnmeye devam edeceğiz.” diyor ve Flormar ürünlerinin satın alınmaması çağrısında bulunarak, “Flormar değil direniş güzelleştirir”diye sözlerine ekliyor.
Flormar işçileri yalnız değildir!..
İşçi sınıfına, emekçilere ve tüm ezilenlere yönelik saldırıların hergeçen gün büyüdüğü, en sıradan demokratik hak arama mücadelesine bile devlet terörünün ve işkencesinin artık sokağa indiği bu süreçte, mücadeleyi ören kadın emekçilere saldırı ise daha acımasız olmaktadır. “Erk”ek egemen sistemin kadına ve kadın emeğine saldırıda sınır tanımadığı günümüz Türkiye’sinde, Flormar işçilerinin direnişi üretimden aldıkları güçle hergün büyürken, kadın dayanışması bu gücü daha görkemli hale getirerek umutları büyütmekte…
Kadını ucuz ve yedek iş gücü olarak gören, emeğini sömüren Flormar patronları bilmeli ki; Flormar işçileri yalnız değildir ve kadınlar başladıkları işi mutlaka zaferle sonuçlandırır
Yeni Kadın olarak biz de, Flormar işçilerinin Avrupa’daki sesi olarak kadınları Flormar ürünlerini protesto etmeye çağırırken; “Flormar değil direniş güzelleştirir” diyoruz ve bu direnişte Flormar işçilerinin yalnız olmadığını, yanlarında olduğumuzu beyan ediyoruz.

• YAŞASIN FLOMAR İŞÇİLERİNİN DİRENİŞİ
• YAŞASIN KADIN MÜCADELEMİZ