Home , Avrupa , Fiesta Köln’de Kalıyor

Fiesta Köln’de Kalıyor

FordKÖLN | 16-06-2014 | Ford fabrikasının Köln işletmesinde uzun zamandır işçiler içerisinde bir huzursuzluk söz konusuydu. Köln’de üretilen Ford’un Fiesta modelinin Romanya’daki fabrikaya kaydırılması konusunda uzun zamandır şirket içerisinde bir planlanma söz konusuydu. Bunu karşı Ford’un Köln işletmesinde çalışan işçiler sürekli tepkilerini gösterdiler. Kısa süreli iş durdurma eylemi başta olmak üzeri, bir çok eylemlerle sesini Ford şirketinin yönetimine duyurmaya çalıştılar.

Ford işletmesinde ki işçilerin mücadele kararlılığı ve birliği sürekli genel merkezi rahatsız etmiştir. Gerek işçi temsilcileri ve gerekse de işletme içindeki sendika komiteleri sürekli işçilerle iyi ilişki içinde olmaları, gelişmelere ortak tavır almak konusunda önemli bir avantaj sunmaktadır.

İşletmenin genel yönetimi ve sendikanın kısa süre önce yaptıkları ortak toplantıda Ford Fiesta’nın Köln’de üretiminin yapılmasının kararı alındığı, yapılan iş yeri toplantısında işçilere duyuruldu. Haberi alan işçiler, iş yerlerinin korunmasından kaynaklı sevindiler. Çünkü eğer Ramanya’ya taşınsaydı işten çıkartmalar kaçınılmaz olacaktır.