Anasayfa , Avrupa , Kürt Siyasetçi Mustafa Çelik’e üç yıl hapis cezası istendi

Kürt Siyasetçi Mustafa Çelik’e üç yıl hapis cezası istendi

Almanya’da tutuklanan Kürt Siyasetçi Mustafa Çelik için üç yıl hapis isteniyor.

mustafa-celikAlmanya’da 2002’de yürürlüğe giren ceza kanununun 129 b maddesi kapsamında ‘yurt dışında faal olan terör örgütünün üyesi‘ suçlamasıyla yargılanan Mustafa Çelik’in davasında savcılık üç yıl hapıs cezası istedi. Bremen’de geçen yılın Kasım ayında tutuklanan 39 yaşındaki Palulu Mustafa Çelik`in Celle Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde Nisan ayında başlayan duruşmasında, önümüzdeki hafta Çelik ve avukatları son savunmayı yapacaklar. Karar bu ayın sonunda bekleniyor.

Savcılığın iddianamesinde, 129 b maddesinden yargılanan tüm Kürt siyasetçilerinin davalarında olduğu gibi somut herhangi bir suçlama bulunmazken, Çelik‘in Oldenburg ve Hamburg kentlerinde PKK yöneticisi olarak bağış topladığı ve propaganda etkinlikleri düzenlediği öne sürüldü.

 

Almanya’da mevcut durumda 12 Kürt siyasetçi tutuklu bulunuyor.

Yine 129 b maddesi kapsamında 10 ATiK üyesi devrimci, TKP / ML´ ye üye ve yönetici olmak suçlamasıyla, 15 Nisan 2015 tarihinden bu yana tutuklu bulunmaktadır. ATiK `li devrimci tutsakların duruşmaları 17 Haziran 2016 tarihinde Münih Yüksek Eyalet mahkemesinde başlamış olup  dava  sürmektedir.