Home , Avrupa , FAŞİZMİN SALDIRISINA KARŞI DİRENEN HALKIMIZA SELAM OLSUN !

FAŞİZMİN SALDIRISINA KARŞI DİRENEN HALKIMIZA SELAM OLSUN !

123ATİK |15-06-2013 |Faşist Türk devletinin kolluk gücü polis plastik mermiler ve gaz bombalarıyla pervasız bir şekilde Gezi parkında toplanan kitleye saldırıyor. Gezi Parkına giren polis çadırları yıkarak, Gezi parkının içine iş makineleriyle girerek talan etmektedir. Taksim sokaklarına dağılan kitle polis ile çatışmalara devam etmektedir. Kitleye kapılarını açan tüm mekanlara polis fütursuz bir şekilde saldırarak her yeri yakıp yıkmaktadır. Taksim’e metro seferleri iptal edildi; Taksim’e çıkan tüm yollar araç trafiğine kapatılmış durumdadır.

Polisin Gezi parkında konser dinleyen kitleye “Gezi Parkı ve alanı boşaltın, eyleminiz İstanbul’a zarar veriyor. Boşaltmanız için gerekli süre verilecek“  anons yapmasına karşılık Gezi Parkı’ndan protesto sloganları yükseldi. Bunun üzerine bir iki dakika içerisinde AKM önünde günlerdir saldırıya hazır bekleyen çevik kuvvet „verileceği söylenen süreyi“ bile tanımadan saldırmaya başlayarak, tüm kitlenin üzerine çoluk çocuk gözetmeksizin saldırarak  göstericilerin üzerine gaz bombaları yağdırarak onlarca insanı yaralayarak göz altına almıştır.

Yaşanan bu vahşetin emrini Ankara-Sincan’da miting düzenleyen Başbakan Erdoğan bizzat kendisi vermiştir. Günlerdir devam eden Taksim direnişine tahamül gösteremeyen faşist Erdoğan, kitlelerden intikam almaya çalışmaktadır ve bunu açıkca boygösterme mitinglerinde deklare etmiştir. Yaşanacaklardan sorumlu olan Faşist AKP hükümetine karşı tüm halkımızı tepki vererek sokağa çıkmaya çağırıyoruz.

 

ATİK olarak Taksim Gezi parkına yönelik yapılan bu vahşi saldırıyı nefretle kınıyor, bu saldırıya karşı tüm kitlemizi, demokrat ilerici kurum ve kuruluşları ve kamuoyunu tavır alarak protesto etmeye çağırıyor ve tüm Avrupa’yı direnişin sesine dönüştürmeye davet ediyoruz.

 

Yaşasın Taksim Direnişi!

Her Yer Taksim Her Yer Direniş!

Kahrolsun Faşist Diktatörlük!

15 Haziran Taksim saldirisi