Anasayfa , Avrupa , Umuda Haykırış`ın Susma Adlı Albümü Çok Yakında Sizlerle

Umuda Haykırış`ın Susma Adlı Albümü Çok Yakında Sizlerle

Haber Merkezi|10.03.2018|„Halkların acılarını, sevdasını ve umutlarını ezgilerimizde, marşlarımızda ve türkülerimizde dile getirmeye çalışıyoruz“ cümlelerin pratiğe yansıması ile kendisini bizlere tanıtan Umuda Haykırış`ın albümü çok yakında sizlerle.

Kimi zaman bir halk türküsü kimi zaman isyan, kimi zaman direniş dolu marşları ile sahnelerden Aşina olduğumuz Umuda Haykırış`ın albümü çok yakında ATİK`e bağlı tüm dernekler başta olmak üzere, müzik marketlerin raflarında dinleyicisi ile buluşacak.

Kapitalist sistemin dayattığı yozlaşmış kültür ve sanat anlayışına karşı çıkışla çalışmalarına başlayan ve ATİK bileşeni Gençlik Örgütü YDG`nin Kültür Sanat Festivali birinciliği ile tanıştığımız müzik grubu bundan 18 yıl önce Almanya`da çalışmalarına başlar.

Uzun dönem enternasyonal alanda birçok ülkede konserlerde türkülerini, marşlarını seslendirip mütevazi bir şekilde sanatsal çalışmalar yürüterek bugünlere gelen Umuda Haykırış Susma adlı albümüyle çalışmalarını taçladırdı.

Susma adlı eserin, adını taşıdığı Umuda Haykırış`ın albümü, halkların ilerici kültürünü benimseyen ve devrimci sanatla buluşturan bir çalışma.

Türkülerini marşlarını seslendirdiği ilk günlerden, bugünlere sanatsal çalışmalarına kesintisiz bir şekilde devam ederek, bugünlere gelir. Savunduğu ve mücadelesini verdiği düşünce çerçevesinde en geniş kitlelere ulaşarak bir çok bölgede, ülkede konserler vererek „sanatı yalnızca bir amaç olarak değil geniş kitlelere hitap eden ve örgütleyici bir araç olarak değerlendiriyoruz“ cümlelerinde duruşunu en yalın hali ile ortaya koymaktadır.

Umuda Haykırış`ın Susma adlı albümü Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Almanca, Fransızca, Ermenice ve Lazca ezgi ve şiirlerle çok yakında her tınısı ile kulaklarımızı aşındıracak.