Anasayfa , Haberler , Çevreciler Ankara’da buluştu

Çevreciler Ankara’da buluştu

ankaracevrecilermitingANKARA | 09 – 06 – 2009 | Rize’nin dereleri, Munzur, Hasankeyf, Allianoi, Bergama ve dünyanın her köşesinde yürütülen yüzlerce katliam projesine, derelerin feda edildiği HES’lere, havzaları katleden baraj projelerine karşı çevreciler Ankara’da buluştu.

Munzur Koruma Kurulu, Hasankeyf Yaşatma Girişimi, Allianoi Girişimi Grubu, Derelerin Kardeşliği Platformu, Yusufeli Koruma Derneği ve Ankara Tuncelililer Derneği’nin çağrısıyla bugün saat 13.30’da Kolej Meydanı’nda gerçekleştirilen KESK, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu, Hava-İş, DİSK Bölge Temsilciliği, Su Platformu, GDO’ya Karşı Platform, Ekolojik Kolektif, Ege Çevre ve Kültür Platformu, Ovama ve Onuruma Dokunma Hareketi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği’ninde aralarında bulunduğu çok sayıda demokratik kitle örgütü ile siyasi parti destek verdi.

Saat 12.30’da Toros Sokak’tan miting alanına gerçekleştirilen yürüyüş sırasında “Munzur yolları çetelere kapalı”, “Siyanürcü şirket Bergama’ya dokunma”, “Hasankeyf’e dokunma” sloganları atıldı.

Miting alanında yapılan ortak açıklamada yer altı ve yer üstü zenginliklerinin çıkar sahiplerince pazarlanarak acımasızca yok edildiği ifade edilerek şöyle denildi:

ankaracevrecilermiting2“Biz yöre insanları yıllardır bu projelerin yok edici gücüne karşı direnerek birervaroluş mücadelesi veriyoruz. Çünkü burada yok edilmek istenen doğamızdır, tarihimizdir, kültürümüzdür. Kaybetmemiz istedikleri aslında hak ve özgürlüklerimizdir, su ve toprak gibi vazgeçilmez yaşam alanlarımızdır, çocuklarımızın geleceğidir.

Yörelerimizi insansızlaştırarak doğamızı, tarihimizi, kültürümüzü ve yaşam alanlarımızı sular altında gömecek olan bu katliam projelerinin hemen şimdi iptal edilmesini talep ediyoruz”

Konuşmaların ardından miting çeşitli sanatçıların sahne aldığı müzik dinletisiyle devam etti.

Kaynak: Sendika.org