Home , Avrupa , Faşizm Kan Döktükçe, Ezilen Halklar, Sandıklarda Değil, Kabaran Kinini ve Öfkesini Sokağa Taşıyarak Hesap Soracaktır!!!

Faşizm Kan Döktükçe, Ezilen Halklar, Sandıklarda Değil, Kabaran Kinini ve Öfkesini Sokağa Taşıyarak Hesap Soracaktır!!!

Ohne Titel 2KÖLN / DORTMUND : Kana doymayan Faşist T.C. Devleti ve şuanki AKP sözcüsü 7 Haziran seçimlerinden bu yana hedef göstererek ve eli kanlı çetelerini salarak Ankara’da düzenlenmek istenilen barış mitinğini kana bulayarak bir katliam gerçekleştirmiştir. Faşist T.C. tarihinin kanlı sayfalarına geçen Ankara Katliamı NRW’de merkezi olarak Almanya’nın Köln şehrinde binlerin katılımı ile protesto edilerek lanetlendi.

ATİK ve Partizan’ın yanı sıra birçok devrimci-demokrat kitle örgütleri ani bir refleks göstererek Ankara’da gerçekleştirilen Katliamın hemen ardından bir yürüyüş örgütledi. Köln Ebertplatz’da öğle saatlerinden itibaren toplanan ve sayıları 4000’i bulan kitle Faşizme ve onun şimdiki sözcüsü AKP iktidarına karşı öfke ve kinlerini dile getirdi.

Burada kurumlar adına yapılan açıklamaların ardından kalabalık kitle, yürüyüşe geçti. Önde Faşist Devlet ve AKP tarafından yürütülen savaş politikalarına karşı ve Ankara katliamının posterleri taşındı. Yürüyüş boyunca öfkeli kalabalık, ‘’Katil Devlet Hesap verecek, Kahrolsun Faşist Diktatörlük, Yaşasın Devrimci Dayanışma,’’ Ankara şehitlerini sahiplenen ve hesap sormaya dair sloganlar dile getirildi. Yaklaşık bir saatlik bir yürüyüşün ardından alana gelinerek, DTK Eşsözcüsü Sebahat Tuncel, ‘’Biz bu katliamları yapanları iyi tanıyoruz. Ağrı, Amed, Suruç’ta katliam yapanlarla aynı zihniyetteler. Bu zihniyet 90 yıllık cumhuriyet tarihinden bu yana bize katliam yapıyor. Bu katliamcılar, AKP hükümeti tarafından korunuyor. Bunlarda bizi çok iyi tanıyorlar. Asla geri adım atmayacağız, asla teslim olmayacağız ve AKP’ye biat etmeyeceğiz. Bunlardan hesap soracağız.’’ şeklinde bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından yine çeşitli kurum ve kuruluşlar birer konuşma yaparak 3 gün boyunca sokaklarda olarak hesap soracaklarını dile getirdiler. Yapılan konuşmaların ardından öfkeli kalabalık dağıldı.

 

Ohne TitelDORTMUND: Geçtiğimiz Cumatesi günü yine kana doymayarak Faşist T.C. Devleti ve çeteleri tarafından Ankara’da bir Katliam gerçekleştirmiştir. Dünyanın birçok yerinde ezilen halklar öfke ve kinlerini sokağa taşıyarak hesap sormaya devam ederken bir protesto’da Almanya’nın Dortmund şehrinde düzenlendi.

Saat 15:00’de Dortmund Tren Garı’nın önünde toplanan ve sayıları 1000 aşkın kitle bir araya gelerek burada bir miting düzenlendi. Mitinge, ATİK, NAW-DEM, DİDF, BİR-KAR, Alevi Kültür Merkezi ayrıca Partizan ve MLPD flamaları ile katıldı. Açılış konusmasının ardından saygı duruşuna geçilerek başlanan miting, çeşitli kurumların konuşmaları ile devam etti. Hagen’de Pazar günü yapılması planlanan bir panele katılmak için bölge de bulunan Pınar Aydınlar, Panelin iptal edilmesi ile mitinge katılmıştır.

Aydınlar burada bir konuşma yaparak, ’’bir kez daha T.C. faşizminin halklar üzerine uyguladığı katliamların bir yenisine daha tanık olduk. Arkadaşlar, Ankara’nın göbeğinde128 tane yoldaşımız, canımız dostumuz 400 vekil alamadığı için başkan olamadığı için halkların Faşizme karşı beraber verdiği özgürlük mücadelesini, işçilerin-emekçilerin, köylülerin, T.Kürdistanı’nda, Kobani’de nice şehit düşen canımızı dostumuzu ve birlikteliğini Kobani’deki Devrimci Güç Birliği’nin kavgasını bugün kaldıramayanlar, Kobani düştü düşecek deyip de yüzleri yere düşenler. Kadınların kimliğinden, bedenlerinden politika üretenler, Alevileri Kürtleri, Ermenileri, Proletarya’nın özgürlüğünü yok sayanlar Faşizmin hücrelerinde hasta tutsakları, devrimci siyasi tutsaklarımızı, Parasız eğitim istediği için gençleri tutsak edenleri, İbrahim’i, Mahir’i, Mazlum’u, Deniz’i, Ulaş’ı, Hüseyin’nin ardılarını tanımıyorum diyenler bir katliamla daha yüreğimize bir acı işlediler’’diyerek başladı. Devamında ise,’’ bizim bir davamız var, bizim bir kavgamız var. Bugün bu Faşizm’in adı AKP ama bu Faşizm AKP ile çıkmadı. Geçmişte eğemen sistem içinde onlardan öncekiler çokmu düzgündü? Madımak’da SHP ve DYP koalisyonları yaşandığında, canlarımız Madımak Otelinde semah dönerken ateşe verildiğinde susan zihniyet çıkıp Tansu Çiller’in iyiki dışarıdakilere birşey olmadı ifadesi bugün farklı biçimlerde farklı kimliklerle ama aynı anlayışla, aynı devlet politikaları, imha ve inkar politikaları ile halkların üzerine bombalar olarak dönmekte’’ şeklinde sürdürdü konuşmasını.

Konuşmaların ardından toplanan kitle, yürüyüşe geçerek öfke ve kinlerini sloganlara haykırdı. Dortmund Merkezinde gerçleştirilen yürüyüş boyunca atılan sloganlar, ‘’Yaşasın Halkların Kardeşliği, Katil Erdoğan, Terörist AKP, Faşizme Karşı Omuz Omuza, Hoch die İnternationale Solidaritet, Yaşasın Devrimci Dayanışma’’ hiç susmadı. Yürüyüşün ardından yine miting alanına gelinerek burada kurumlar konuşmalarına devam ettiler. Konuşmaların ardından kitle sloganlar eşliğinde dağıldı.