Home , Haberler , İsviçre de 4. Sakine Cansız Kültür Festivali !

İsviçre de 4. Sakine Cansız Kültür Festivali !

İsviçre|09.06.2017|İsviçre’nin Zürih kentinde 18 Haziran tarihinde 4. Sakine Cansız Kültür Festivali gerçekleştiriliyor. Festival İsviçreli birçok kadın kurumununda katılımıyla ortak yapılıyor. Organizasyonda İsiviçre Kürt Kadın Hareketi, Kasama, Labyrinthplatz, Mor Verein, Sosyalist Parti, Al Alternative Liste, Dünya Kadın Konferansı, Frauen Cafe, Kampus Cadıları, Medıco İnternational, Basta, Grüne (Yeşiller Partisi), SKB, Solifonds, WILPF Schweiz International Womens (Barış ve Özgürlük İçin Uluslararası Kadın Ağı), Tev Çand-Kadın, Kongra Star, Free Nekane ve Yeni Kadın gibi kadın örgütleri ve siyasi partiler de yer alıyor.

FESTİVALDE ÇADIR ETKİNLİKLERİ

Festival için kadınlar tarafından renkli bir program oluşturuldu. Çadır etkinliklerinin ağır basacağı festivalde aynı anda birçok etkinliğin yapılması planlanıyor. 20’den fazla çadır etkinliğinin olacağı festivalde her çadır kendi içinde kültürel, sanatsal etkinlikler gerçekleştirecek. Festival organizesinde yer alan bütün yapıların kendilerine ait çadırlarda hem bilgilendirme standı kurulacak, hem de çeşitli etkinlikler yapılacak.

İsviçre Kürt Kadın Hareketi, Kasama, SKB ve Yeni Kadın’ın ortak organize ettiği “Kadın ve öz savunma” konulu panel, İsviçreli kadın kurumu Labyrinthplatz’ın organize ettiği „Aile içi şiddet ve ataerkillik“ konulu atölye çalışması, Dünya Kadın Konferansı’nın organize ettiği “Dünya Kadın konferansı ve Kadın Örgütlenmesi” konulu atölye çalışmaları da festival kapsamında ele alınacak.

ÇOCUKLARA ÖZEL PROGRAM

Festivalin en renkli programlarından birini de çocuk etkinlikleri oluşturuyor. Festival etkinlikleri bir saatliğine durdurularak sadece çocuklara bırakılacak. İp yarışması, çuval yarışması, yumurta yarışması, yoğurt yarışması başta olmak üzere birçok etkinlik bu kapsamda yapılacak. Yine çocuklara kendi yeteneklerini sergileyebilecekleri ayrıca bir çocuk çadırı açılacak. Boyama, resim, keman, saz, folklor gibi etkinliler gün boyu çocuk çadırında devam edecek. Yine çocukları eğlendirmek için alanda palyaçolar da bulunacak.

Festivale aynı zamanda Amedspor’a katkı amacıyla Deniz Naki de katılım gösterecek. Amedspor için ayrı bir standın açılacağı festivalde Naki, kulübün formalarını imzalayacak.

Dengbejler grubu, kadın korosu, erbane grubu, folklor, Grup Medi, defile vb. etkinlikler Kürt Kadın Hareketi’nin programı kapsamında gerçekleştirilecek.

FESTİVAL KONSERLERLE SON BULACAK

Festivalin finali ise ana sahnede gösterilecek olan folklor ve konserle son bulacak. Eylem Aktaş, Berivan Arin’in konserleriyle finali yapacak festivale Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, Fidan Doğan’ın ailelerinin yanı sıra birçok siyasetçi ve İsvçreli kadın hakları aktivisti katılım gösterecek. (ANF)